22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Esnafın derdi müşteri çekmek!

Şanlıurfa'dan Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen bir esnaf, turist müşterilerin ilgisini çekmek için ilginç yollara başvuruyor.


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden tatil cenneti Bodrum'a çalışmaya gelen Osman Yavuz isimli bir gurbetçi esnaf, sattığı karpuzlardan kendisine yaptığı şapka ile özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Az öğrenebildiği İngilizce ile Bodrum Turgutreis Karayolu'nda bir traktör üzerinde karpuz satan Osman Yavuz, turistlere karpuz satabilmek için İngilizce espriler de yapıyor.

Zaman zaman turistlerle hatıra fotoğrafı da çektiren Osman Yavuz, karpuzdan yaptığı şapkalı halini gören turistlerin kendisinden alışveriş yaptığını söyledi. Bodrum'a çalışmaya geldiğini belirten Yavuz, şöyle konuştu: "Çevre il ve ilçelerden getirdiğimiz karpuzları kara yolundan geçen tatilcilere satıyoruz. İşlerin biraz daha artması için bir şeyler düşündüm ve havanın sıcak olması nedeniyle karpuzdan kendime böyle bir şapka yaptım. Sonra yaptığım işe yaradı ve yoldan araçları ile geçen turistler benim
şapkalı halimi görünce alışveriş yapmaya başladı. İşlerimiz bu sayede biraz daha iyileşti."


Yaz aylarında Bodrum'a para kazanmak için geldiğini anlatan Osman Yavuz, kışın ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki evlerine gittiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aycan polat IP: 78.187.216.xxx Tarih : 7.03.2012 10:37:31

sayın osman bey sizi çokca tebrik ediyorum hürmet ederim osman abe saygılarımla yazan aycan polat