22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Evine havuzlu gulet yaptırdı

Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Beldesi'nde yaşayan mühendis Kemal Odabaşı, evinin önündeki istinat duvarının yarattığı görüntü kirliliğinden kurtulmak için bahçesine ahşap gulet yaptırdı. Odabaşı, göz zevki için 200 bin YTL harcadı.


Akyaka'nın Azmakbaşı bölgesinde denize karşı 3 villası bulunan Kemal Odabaşı'nın yaptırdığı dev maket ilgi çekti. Yöre sakinleri ve turistler, Bodrum yöresinin simgesi guletin, karadaki dev maketine hayranlıklarını dile getirip fotoğraflarını çekerken, Kemal Odabaşı matetin 13 ayda tamamlandığını söyledi. Villalarının bulunduğu arazinin yüzde 40 eğimli olması nedeniyle büyük bir istinat duvarı yaptırdığını belirten Odabaşı şunları söyledi:

“Ancak duvar çok kötü görünüyordu. Bu görsel kirliliği ortadan kaldırmak için gulet maketi ve maketin üzerinde de havuz yaptırmaya karar verdim. Tuzla'dan bir ekip getirdik ve gulet maketini bu ekip 13 ayda tamamladı. Maketin içinde havuz ve oturma grupları var. 25 metre uzunluk ve 7 metre yüksekliğe sahip maketi, yaklaşık 200 bin YTL harcayarak yaptırdım. Turistlerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.”

FİLM VE KLİP ÇEKİMİ İÇİN TEKLİF YAĞIYOR

Tek gulet maketli evin kendilerine ait olduğunu belirten Odabaşı, dizi ve klip çekimleri için başvurular olduğunu da anlattı. Ahşap gulet maketinin üstündeki havuzun etrafına da özel peyzaj düzenlemesi yaptırdığını kaydeden Odabaşı şöyle devam etti:

“Muhteşem bir manzarası ve görüntüsü olması nedeniyle dizi ve klip çekimleri için çok sayıda talepler geliyor. Murat Başaran ve birçok ünlü klip çekmek istiyor. Bölgemizde çekimi yapılan dizi filmlerin bazı sahnelerinin de burada çekilmesi için istek alıyoruz. Yoğun ilgiden dolayı villanın birini apart haline getirdik. Bu eşsiz güzelliği vatandaşların da tatmasını istiyoruz.”

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 14:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?