4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Evren anayasasından daha kötü!

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Güç verin, destek verin, Türkiye'yi temizleyelim. Türkiye'yi haramilerden kurtaralım" dedi.

Karayolu ile geldiği Muğla'daki eski garaj alanında halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Sözde Avrupa Birliği'nden sorumlu bir bakan, hayır diyenlerin akılsız olduklarını söylemiş. Senin anayasana hepimiz evet dersek, akıllı olacağız, hayır dersek akılsız olacağız. Asıl bu sözü söyleyen akılsız" diye cevap verdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Recep bey artık ne dediğini bilmez oldu. Her şeye saldırıyor. Rahmetli İnönü'ye bile saldırıyor. Neymiş efendim, Dersim İnönü tarafından bombalanmış. Tarih bilmiyor. Bunu söylerken cama bakmamış. Cama bakmayınca ne dediğini bilmiyor. Ramazan ayındayız. Kur'an 'ölenlerin ardından hayırla yad edin' der. Bunlar her şeyi kullanıyorlar" diye konuştu. "Boy ve soy" tartışması ile ilgili ise CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ne demişti Recep bey; 'biz yaradılanı severiz, yaradandan ötürü'. Peki bu sözü söyleyen başkasının soyu ile uğraşır mı? Bana yetki verin, Recep beyleri iktidardan düşürmek benim boynumun borcu" dedi.

Referanduma sunulan anayasa değişikliği paketinin "dayatma" olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Bunların anayasası Kenan Evren anayasasından daha kötü. Mahkemede ne yazar; 'adalet mülkün temelidir'. Ama o mülk Recep beyin mülkü değil. Eğer siz yargıyı siyasallaştırırsanız, adaletin, devletin temeli sarsılır" diye konuştu. Kemal Kılıldaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz, adalet istiyoruz. Bu coğrafyada barış içinde yaşamak istiyoruz. Biz dayatma istemiyoruz. Korku imparatorluğu yaratan Recep bey demokrasi getirir mi? Bunların anayasasında dokunulmazlık var mı? Söz verdin. Dokunulmazlıkları kaldırmadın. Şimdi anayasa değişikliği içine neden koymadın? Recep beyin korkusu var."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Muğla'nın bir üniversiteye sahip olduğuna, ama yeterince yurda sahip olmadığını belirterek, "Bizim iktidarımızda en çok 2 yılda bütün Türkiye'de yurt sorunu diye bir şey kalmayacak. Mecliste bile işler taşeron firmalar tarafından görülüyor. Taşeronlaşma AK Parti ile yaygınlaştı. Bizim iktidarımızda taşeronlaşma olmayacak. Grevli, toplu sözleşmeli sendikal hakkı getireceğiz. Muğla'da 2-B sorunu var. 2-B sorununu da biz çözeceğiz. Bizi eleştirenler medya dahil, bu günden çok daha özgür olacak. Biz bu ülkenin sorunlarına talibiz. Size söz veriyorum. Bir genel başkanımızın dediği gibi, 'Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen' kurana kadar yola devam edeceğiz. Siyasette doğruyu egemen kılacağız. Tem umudum, tek güvencem sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 18:15:05
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 18:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?