8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Evren Paşa kolejden vazgeçti

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Muğla Belediyesi’nin 40 milyar lira yol vergisi, 15 milyar lira da ruhsat için ücret talep etmesinin ardından, yaptırmayı düşündüğü kolejden vazgeçtiğini açıkladı.

Evren, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Kenan Evren Vakfı kanalıyla Muğla merkezde kolej yaptırmak için yer tespiti yaptırdı. Muğla-Denizli Karayolu üzerinde Ortaköy’de, hazineye ait 18 dönümlük arazi bulundu. Evren, araziye talip olduktan sonra fiyatların birden arttığını belirterek, "Çok zorluklar çektim. Kolej 470 milyar liraya mal olacaktı. Bunun içinden 55 milyar lira vergi verirsek geriye ne kalacak? Bu araziye talip olduğum zaman Milli Emlak ve Defterdarlık ile görüştük. Arazinin değeri için 6 milyar dediler. Daha sonra belediyenin aldığı yeni bir kararla arazinin değeri 17 milyara çıktı. 7 milyar lira olan teminat da 30 milyara yükseldi. Şimdi de belediye bizden 40 milyar lira yol vergisi, 15 milyar lira da ruhsat ücreti istiyor. Muğla’da kolej yaptırmaktan vazgeçtim. Onun yerine Marmaris’teki kolej sahasına spor salonu yaptıracağım. Vakıf Yönetim Kurulumuzun oy birliğiyle alınan bir karar bu" diye konuştu.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik’in, Muğla Üniversitesi kampüsü içinde kolej için yer verebileceğini belirtmesinden sonra Evren, "Belediye yine karşımıza çıkıp para istemeyecek mi?" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 15:55:43
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?