22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Ezandan etkilendi Müslüman oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesine 14 yıl önce tatile gelen ve o zaman duyduğu ezandan etkilenen Amerikalı Martha Carolyn bugün Fethiye Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman oldu. Fethiye'ye yerleşen Martha Carolyn, 52 yaşında Müslümanlığı seçti.

Amerikan vatandaşı Carolyn, Regaip Kandili'nde komşularının yardımıyla şahadet getirerek İslam dinine geçti.

Resmi işlemler için Fethiye Müftülüğü'ne başvuran Martha, Müslüman olduktan sonra komşusunun oğlunun önerdiği Müzeyyen ismini aldı. Fethiye Müftülüğü'ndeki İhtida töreni öncesinde başını örterek duygularını anlatan Müzeyyen Carolyn, hayatındaki değişimin duyduğu ezan sesiyle başladığını söyledi.

8 yıl önce Antalya'nın Kaleiçi Mahallesindeki Barlar Sokağında bir pansiyonda kalırken sabah ezanı duyduğunu ve ezan bitiminde kendine hakim olamayıp ağladığını anlatan Carolyn, "O günden sonra her gün ezan dinlemeye başladım ve Müslümanlık hakkında araştırmalar yaptım. En son Regaip Kandili Gecesi'nde bende Müslüman olmaya karar verdim ve komşularımın yardımıyla Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldum. Önceden Protestan dinine mensuptum, ama şimdi Müslüman oldum. Çok heyecanlıyım." dedi.

Fethiye Müftüsü Ertuğrul Koyuncu ise Müslüman olan Müzeyyen Carolyn'a İslam dini hakkında bilgi verdi. Kelime-i şahadet getirerek Müslüman olan Amerikalı Müzeyyen'in İhtida töreni Kuranı Kerim okunmasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?