22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fabrikanın enerji nakil tellerini çaldılar

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde faaliyet gösteren bir mermer fabrikasının enerji nakil tellerini çalan zanlılardan ikisi tutuklandı, ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Kavaklıdere ilçesinde bir mermer fabrikasının bakır enerji nakil hatları kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilerek çalındı. Fabrika yetkilileri, durumu Kavaklıdere İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı. Kavaklıdere İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptığı araştırmada, Kavaklıdere Bakırcılar Mahallesi'nde oturan O.U. isimli şüphelinin kabloları evinin kömürlüğüne gizlediğini ortaya çıkardı. O.U.'nun bakır tellerin bir kısmını yakarak bakır tel haline getirdiği, bir kısmını da A.A. ve A.D. isimli hurdacılara sattığı ortaya çıktı. 

Hurdacılardan A.A. ise, bakır telleri Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde satmaya kamyonetle giderken jandarma ekipleri tarafından yolda yakalandı. Jandarma tarafından yakalanan 4 zanlının ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çalıntı kablo ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan O.U. ve H.A. tutuklanarak Muğla E tipi Cezaevi'ne gönderildi. Hurdacılar A.A. ve A.D. ise çalıntı mal almak ve satmak suçları nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hurdacılardan A.A.'nın maliye kaydının bulunmadığı belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 08:57:21
Güncelleme :13 Mart 2008 Perşembe 11:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?