22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fabrikaya eşekli protesto

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Yeşil Üzümlü beldesinde kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı beldede yaşayan yabancılar, bir araya gelerek eşekli protesto gösterisi düzenlediler.


Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Yeşil Üzümlü beldesinde yaşayan köylüler, beldelerine kurulmak istenen çimento fabrikası ile ilgili protestolarından vazgeçmiyorlar. Daha önce de Muğla Valiliği'nde bir eylem yapan köylüler bu kez de Batı Akdeniz Çevre Platformu'nda (BAÇEP), çimento fabrikasına karşı olduklarını belirttiler. Beldede yaşayan yerleşik yabancıların da destek verdiği protestoda, üstünde, "Hayır çimento, hayır yeni ev almak", "Uzumlu is my home keep ıt green", "No coment factory no new ouarries", "Üzümlü benim evim, yeşili muhafaza edelim" pankartı yazılı bir eşekle beraber yürüyüş yapıldı.


2007 yılının Eylül ayından bu yana fabrikanın kurulmaması için mücadele eden köylüler Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) raporunun yenilenmesi ve fabrika kurulacak alanda yapılan ölçümlerin yeniden yapılması için girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?