4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fatih 5 canda yaşayacak

14 YAŞINDAKİ GENCİN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 14 yaşındaki gencin organları 5 kişiye umut oldu. Dalaman Havaalanına inen özel uçakla gelen sağlık ekipleri 14 yaşındaki engelli genç Fatih Şimşek’in organlarını alıp organ bekleyen hastalara götürdüler.

Bilindiği gibi Fethiye’de Çevre Yolu’nda geçtiğimiz Cumartesi günü öğlen saatlerinde meydana gelen trafik kazasında turist taşıyan bir minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanan 14 yaşındaki konuşma engelli Barış Şimşek hastaneye kaldırılmıştı. Beş günden bu yana tedavi gördüğü Fethiye Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde bugün öğle saatlerinde beyin ölümü gerçekleşip bitkisel hayata giren Barış Şimşek’in babası Hüsamettin Şimşek Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Organ Nakil Koordinatörü İsa Çelik’e oğlunun organlarını bağışlayacağını söyledi. Bunun üzerine organ nakil koordinasyon merkezi ile kurulan irtibat sonucu Barış Şimşek’in organlarının uyuştuğu 5 kişi için yaşam umudu doğdu. Ailenin de izniyle İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi ve İstanbul’dan 3 ayrı ekip Barış’ın Karaciğer, göz korneaları ve iki böbreğini almak için Fethiye’ye geldiler. Fethiye Devlet Hastanesi’nde gece geç saatlere kadar süren operasyonlar sonunda Barış’ın organları yeni bedenlere doğru yola çıktılar. Organ koruyucu özel çantalarla Fethiye Devlet Hastanesi’ne giren ekipler zamana karşı yarışarak organları yeni sahiplerine ulaştırmak için mücadele ettiler. Barış’ın kalbi Ankara’ya götürülürken diğer organları da çeşitli ilerdeki hastanelere götürüldü.

Bu arada Cumartesi gününden buyana hastanede bekleyen Barış Şimşek’in ailesi oğullarının organları yeni hayatlara doğru yol alırken hem üzüntü hem de başkalarını yaşatmanın gururunu beraber yaşadılar. Hastanede hiç uyumadan beş gündür gece gündüz adeta nöbet tutan ve umutla oğlundan gelecek iyi haberi bekleyen inşaat işçisi baba Hüsamettin Şimşek’in 1995 yılında da Ayşegül isimli 5 yaşındaki kızını yine trafik kazasında kaybettiği öğrenildi. Acılı baba hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada “Cumartesi günü kaza yaşandı. Kazayı ben görmedim ama bir araba gelip çarpmış. O günden bu yana hastanede iyileşmesini bekledim. Bitkisel hayata girince de aile olarak tüm organlarını bağışlama kararı aldık. Hangi organlarını istiyorlarsa alsınlar. Bizim için bu kararı vermek zor oldu ama organ bekleyenleri düşündükçe bu kararı vermemiz kolaylaştı” dedi.

14 YAŞINDAKİ GENCİN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU
14 YAŞINDAKİ GENCİN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU
14 YAŞINDAKİ GENCİN ORGANLARI 5 KİŞİYE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 09:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?