9
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Fethiye 5.3'le sallandı

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk bilgilere göre, depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, saat 16.05'te Akdeniz'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi. 

Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz açıklarında olan sarsıntının, yerin 5.8 kilometre altında olduğu bildirildi.

5.3'lük deprem, Muğla'nın yanı sıra Denizli'de de hissedildi.Gelen ilk bilgilere göre; depremde ölen ya da yaralanan olmadı.

Muğla Valisi Fatih Şahin, ''Depremle ilgili bize ulaşan herhangi bir can veya mal kaybı haberi yok. Ancak ekiplerimiz her ihtimale karşı hazırlıklılar'' dedi.

Bu arada, Muğla kent merkezi ve ilçelerinde hissedilen depremin ardından telaşla sokağa çıkan vatandaşlar, bir süre bekledikten sonra ev ve işyerlerine geri döndü.

Öte yandan, deprem sırasında paniğe kapılarak binanın 2. katından atlayan bir kişinin Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

10 Haziran'da Fethiye'de 6.0 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. Sarsıntı bazı evlerde çatlakların oluşmasına neden olmuştu.
 

...
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2012 Pazartesi 18:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?