4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye güreşte derece aldı

FETHİYE GÜREŞTE DERECE ALDI

Fethiye Özel Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu, Türkiye okullararası güreş musabakaları Muğla elemerinden derecelerle ayrıldı.

Okul, Muğla’nın Milas İlçesinde gerçekleştirilen müsabakalarda; serbest sitilde Fethiye ve Muğla birincisi, Grekoromen sitilde Fethiye birincisi ve Muğla ikincisi çıkardı. Uşak’ta 30 Mart – 02 Nisan 2010 tarihlerinde yapılacak Türkiye Güreş Şampiyonası Grup elemeleri il seçmeleri Muğla’da yapıldı. Seçmelerde Fethiyeyi temsil eden Şehit Fethibey İlköğretim Okulu, elde ettiği başarılarda grup elemelerine katılarak Muğla’yı temsil etme hakkını kazandı. Okulun 5 birincilik elde etmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getiren Şehit Fethibey İlköğretim Okulu Dindar Akgül, alınan başarının okulun eğitime olduğu kadar sosyal ve sportif faaliyetlere verdiği önemi gösterdiğini söyledi. Okulda her türlü sosyal ve sportif faaliyet yapılarak öğrencilerin sosyalleşmelerinin sağlandığını hatırlatan Akgül, “Okulumuzda oluşturduğumuz güreş takımımızın ilk yılında böyle bir başarı göstermesi önümüzdeki yıllar için bizlere umut verdi. Bu tür faaliyetler öğrencilerimizin öz güvenini yükseltmesi ve daha sosyal bireyler olmaları adına çok önemli. Öğrencilerimizi göstermiş oldukları bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Özel Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Sağsöz ise, takımın ilk yılda aldığı başarısının gözardı edilemeyeceğini belirti. Elde edilen bu başarının ardından okul bünyesinde bir güreş salonu ve öğrenci velilerinin faydalanacağı fitness salonu açılacağını aktaran Sağsöz, bu şekilde sadece öğrencileri değil ailelerini de spor yapmaya teşvik edeceklerini açıkladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

Serbest sitilde;32 kg da Sancar Kısaoğlu altın,35 kg da Hasan Özdemir altın,Bilal Özbek gümüş,38 kg da Abdurrahman Arıkan gümüş,42 kg da Mehmet Sağdık Yaraş gümüş,Muhammet Korkmaz bronz,47 kg da Mehmet Demirkaya gümüş,Halil Karayel bronz,53 kg da Gazi Mustafa Bolel bronz,59 kg da Hasan Basri Ece altın,Mustafa Güneri bronz,73-85 kg da Güray Erdoğan altın aldılar.Grekoromen sitilde;47 kg da Mustafa Araz bronz,59 kg da Alperen Erten altın,Sefa Dikik gümüş,Mustafa Gökçe bronz,66 kg da Hasan Güreşçi bronz,73-85 kg da Cihat Abalıoğlu gümüş madalya aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 12:46:03
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 12:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?