6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Fethiye il olmayı bekliyor

Antalya'nın Alanya ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nin il yapılacağı söylentileri, Fethiye'de heyecanla karşılandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a, sorunların çözümü ve kontrolü için Alanya ve Fethiye'nin il yapılması gerektiğini söylediği şeklindeki haberler Fethiye'de sevince sebep oldu.

 Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, plaka numarası 67 olan Zonguldak'tan sonra ilçelerin il yapılmaya başlandığını belirterek, "İl yapılan bütün ilçelerin parametrelerini masanın üzerine yatıralım. 

Fethiye, bütün bu parametrelerin hepsinde, il yapılan ilçelerin hepsinden çok daha fazla il olmaya layıktır. 

1991 yılından beri plakası verilen ve siyasilerin elinde popülizm olan 'Fethiye'yi il yapacağız' vaatleri bugüne kadar gerçekleşmedi. 

İnşallah popülizme kaçmadan ve siyasi rant elde etme düşüncesinden uzak, sadece çevre değerleri dikkate alınarak Fethiye il yapılır. 

Bu düşünceyle Fethiye il yapılırsa, biz buna saygı duyarız. Fethiye'nin ufak tefek eksiklikleri var, ama il yapılan bütün ilçelerden Fethiye her anlamda il olmaya çok daha layıktır. Biz il olmaya hazırız" dedi. 

Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir de, Fethiye'nin her zaman il olmaya hazır olduğunu söyleyerek, "İl olmaya hazırlanan ilçemize nihayet sıra gelmiştir. 

Turizm, yaş sebze meyve ve madencilikte ülke ekonomisine katkısı olan Fethiye, bugün 100 milyon YTL'ye yakın bir vergi ödemektedir. Bu büyük bir katkıdır. İnşallah bu söylenenler sözde kalmaz. 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 'Fethiye il olmalıdır' demiştir. Bunun gerçekleşmesi bizi mutlu eder" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 11:55:18
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 12:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?