4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye maceraya hazırlanıyor

MACERA YARIŞLARI, ULUSLARARASI OLACAK

Geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Likya Macera Yarışı, hazırlanan program ve güzergahta 4–9 Mayıs 2010 tarihleri arasında, yine Fethiye ve çevresinde doğa ile iç içe olan potansiyelde koşulacak.

Muğla ve yöresindeki alternatif turizm potansiyelinin tanıtımının yanında, macera ve doğa sporları tutkunlarının dikkatini, Muğla ve yöresine çekebilmek amacıyla, “Likya Macera Yarışı”nın ikincisi, Fethiye ve çevresinde, ancak uluslararası boyutta doğa ile iç içe gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl ilki 20–21 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen Likya Macera Yarışının ikincisinin uluslararası boyutta çeşitli ülkelerden 40–50 takımın katımıyla yapılabilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bu amaçla, Dağcılık Federasyonu Muğla İl Temsilcisi Bora Borçin tarafından, bu yıl yapılacak olan uluslararası etkinliğin amacı ve hedefleriyle ilgili olarak, Muğla Valiliği’nde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın, büyük önem verdiği, turizm sektörüne çeşitlilik kazandıracak ve yörenin tanıtımına büyük katkılar sağlayacak olan etkinlik ile ilgili bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcıları Recep Yüksel ile Ahmet Ali Barış katıldı. Toplantıda, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas kulübü yöneticileri de hazır bulundu.

Valilik Özer Türk Salonu’nda yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Bora Borçin, Likya Macera Yarışının ikincisi ile ilgili olarak, bilgi verirken, “2. Likya Macera Yarışı” (LC 2010-Lycian Challenge) uluslararası boyutu ile öne çıkıyor. LC 2010 tamamen uluslararası Macera Yarışları standardında gerçekleşecek. En az bir üyesi bayan olmak koşulu ile 4 kişilik takımların yarışacağı, LC 2010, 4 gün aralıksız süren zorlu bir yarış olacak. Takımlar hiç bir motorlu taşıtın kullanılmadığı, sadece kas gücüyle farklı doğa sporu disiplinleri ile ilerleyecekler. Fethiye'de 550 km’lik yarış parkurunda zamana karşı yarışacak olan takımlar, dağ bisikleti, trakking, kumda koşu, oryantiring, deniz kanosu, yüzme, nehir kanosu, kanyoning, mağaracılık, ip inişleri, ip geçişleri yaparak fiziksel ve mental dayanıklılıklarını sınayacaklar.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Genel Kaptanı Emre Acar yaptığı açıklamada; "LC 2010 yarışı çok ses getirecek ve ülkemizin doğal güzelliklerini en iyi şekilde tanıtacak bir organizasyon olacak. 40'a yakın takımın katılımını bekliyoruz. 1 hafta sonra takım kayıtlarını açacağız. LC 2010'da birçok ilk de gerçekleşecek. İlk kez bu yarışta GPS izleme kullanılacak. Globalstar Avrasya sponsorluğunda sağlanan GPS Spot cihazıyla her takımın yerini 10 dakikalık periyotlarla online izleyebileceğiz. Etapların güzelliği ve zorluk derecesi kadar takımların güvenliği de bizim için çok önemli. Herhangi bir olumsuz durum halinde takımlar GPS Spot ile bulundukları yeri bildiren sinyali otomatik olarak yarış merkezine bildirebilecekler. Yarış süresince TDF Tüdak Arama-Kurtarma ekibi hazır bulunacak" dedi.

LC 2010 organizasyonu kapsamında yarışmacılar, doğada ter dökerken, yarış merkezinde de izleyiciler için, ücretsiz Doğa ve Macera Filmleri festivali, oryantiring oyunları, mini macera yarışları, konserler gibi aktiviteler de düzenlenerek, yörede bir festival havası da estirilmesi düşünülüyor. Bu yıl 4–9 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan uluslararası “Likya Macera Yarışı”nın, ülkemizin ve Muğla ve yöresindeki alternatif turizm potansiyelinin tanıtımına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

MACERA YARIŞLARI, ULUSLARARASI OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 16:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?