22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fethiye memnun etti

Fethiye Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Coşkun, Fethiye’de hanutçuluk denetimlerinde büyük başarı yakaladıklarını ve hanutçuluğun yok denecek kadar azaldığını söyledi. Muğla Eski Valisi Lütfi Yiğenoğlu’nun çok önem verdiği ve 2008 yaz sezonu turizm uygulama modeline aldığı hanutçuluğun önlenmesi konusunda Fethiye’de yapılan çalışmalardan başarılı sonuçlar alındığı kaydedildi.


Turistlerin ve turizmin en önemli sorunlarından birisi olan hanutçuluk konusunda Vergi Dairesi, Turizm Müdürlüğü, Tarım İlçe Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye temsilcilerinin birlikte yaptıkları denetimlerde Fethiye’de 2008 yılı içerisinde 500’e yakın işyeri denetledi. İşyerlerinde hanutçuluğun yanı sıra hijyen, vergi mevzuatı, ruhsat, çalışanların portör muayeneleri ve fiyat tarifesi gibi konularda da denetimler yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda 64 işyerine 3 günlük kapatma cezası verildi.


Konu hakkında açıklama yapan Fethiye Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Coşkun, “Sezon başında yapılan uyarılara rağmen hanutçuluk yapmaya devam eden 65 işyerine 3 günlük kapatma cezası verildi. Bu cezaların ardından ilçemizde hanutçuluğun diğer ilçelere göre yok denilecek kadar azaldığı yapılan denetimlerde de gözlenmiştir. Bizim amacımız tabii ki işletmeleri kapatmak değildir ama ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat etmesi için sayıları azda olsa hanutçuluk yapanlara göz yummayacağız. Şuan Muğla genelinde hanutçuluk konusunda en huzurlu bölgenin ilçemiz olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 12:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?