16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Fethiye semalarında bir dev adam!

Muğla'nın Fethiye ilçesine tatile gelen İngiliz turist, 2.20'lik boyu ile yamaç paraşütüyle atlayış yapan en uzun insan oldu.


İngiltere'nin New Casttle kentinden tatil için Fethiye'ye gelen 57 yaşındaki kamyon şoförü İngiliz John Gren, Ölüdeniz'de yamaç paraşütüyle atlayış yaptı. 1.60 metre boyundaki pilot Sezgin Eryılmaz ile atlayış yapan 2.20 metrelik dev adam, Ölüdeniz'de bugüne kadar atlayış yapan en uzun insan unvanını aldı. Sıra dışı görüntülerin yaşandığı atlayış, pilot açısından zorlu John Gren açısından ise oldukça keyifli oldu. Uçuşun ardından yere inen John Gren, "İlk atlayışımdı ve harikaydı. İlk defa yamaç paraşütüyle atlayış yaptım o da burada oldu. Pilotumun başarılı kontrolü sayesinde keyifli bir uçuş oldu" dedi.

Çevrede toplanan kalabalığın meraklı bakışları arasında kendisini paraşüte bağlayan iplerden kurtulan John Green diğer turistlerden de alkış aldı. Uçuş hakkında bilgi veren Eftelya Paraşüt Şirketi Müdürü Ali Memiş ise bugüne kadar uçurdukları en uzun kişinin John Green olduğunu belirterek, "Güzel bir uçuş yaptılar. Havada pilot ile yolcu arasındaki boy farkından dolayı sıra dışı bir görüntü vardı. Neşeli, keyifli ve başarılı bir uçuş oldu" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 15:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?