6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Fethiye'de ağaçlandırma çalışmaları

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, ilçede bulunan bozuk orman alanlarını tohum ekerek ve fidan dikerek ağaçlandırma çalışmasına devam ediyor. 

Ocak Ayı ortalarına kadar toplam 1150 hektar alanda yapılan ağaçlandırma çalışmaları Yaylakoru, Nif, Arpacık, Fethiye merkez ve Kayaköyü olarak belirlendi. 

Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada Fethiye ve çevresinde yürütülen ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: 

"İşletme Müdürlüğü olarak 2006 yılı bozuk orman alanlarının rehabilite edilmesi amaçlı 1150 hektar tespit ettik. Bu alanların ağırlığı Yaylakoru ve Nif, Arpacık köy sınırları içerisindeydi. 500 hektar gibi bir çalışma burada tamamladık. Bu sahalara karperli sedir tohumu ektik. Ayrıca Babadağ civarında 300 hektar alan var. Buraya da sedir tohumu ekerek bu iyileştirmeyi yapmaya çalıştık. Geri kalan 350 hektarlık alanda ise dikim yapıyoruz. Bu sahalarında büyük bölümü Fethiye Şefliği görev alanında. Kayaköyü ve Fethiye şehir merkezi civarında bulunan alanları tercih ettik. Buralara 300 bin adet fidan dikmeyi planlıyoruz. Ağırlıklı tür olarak Kızılçamı tercih ediyoruz. Yörenin ağaç türü olduğu için. Buna ilaveten yöremizde yoğun bulunan Keçiboynuzu, karaselvi, akasya başlıca tercih ettiğimiz türlerden. Dikim mevsimi bildiğiniz gibi bu yörede erkendir. Bu takvim içerisinde en geç 15 Ocak'a kadar bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Yağmurlar yağmaya başladığı dönemlerde ağaç dikimi yapılıyor. Arkasından gelen aşırı sıcaklar geç dikilen fidanları tahrip ediyor. Ağaçlandırma çalışmalarımız önümüzdeki dönemler içinde de aralıksız devam edecek."
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 12:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?