5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Fethiye'de domuz alarmı!

FETHİYE POLİSİ MAHALLEYE İNEN DOMUZLAR İÇİN ALARMA GEÇTİ

Fethiye’de dağ kenarındaki bir mahalleye inen domuzlar polis ekiplerini harekete geçirdi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polisler MP-5 tüfekle domuz avına çıktı. Edinilen bilgiye göre, Fethiye’nin Patlangıç Mahallesi 338. sokak üzerinde bulunan vatandaşlar evlerinin bahçesine kadar gelen domuzları görünce durumu 155 polis imdat hattına bildirdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşların ihbarı doğrultusunda mahalle de domuz avına başladı.

Ellerindeki MP-5 tüfekle domuzları takibe alan polisler, ateş açmadan domuzları mahalleden uzaklaştırmaya çalıştılar. Turistlerin de dürbünle izlediği olayla ilgili yaklaşık yarım saat bölgede çalışma yapan polis ekipleri, hayvanların uzaklaştığından emin olunca mahalleyi terk ettiler. Mahalle sakinleri ise domuzların evlerine kadar indiğini, hatta balkonlardaki meyveleri yediğini anlatarak yetkililerin konuya çözüm bulmalarını istediler.

Mahalle sakinlerinden Fethiye Avcılar Derneği üyesi Durmuş Ali Köse, Bakanlıktan sürek avı için izin istediklerini kaydetti. Köse, “Mahallede oturanlar olarak domuzların her akşam gelmesinden dolayı korkuyoruz. Çocuklarımız korktukları için dışarı çıkamıyor. Çevre ve Orman Bakanlığı’na sürek avına çıkarak domuzların azaltılması yönünde dilekçe gönderdik. Bu dağda yaşayan çok sayıda domuz var. Domuzlar dağa yakın yerdeki evlerin balkonuna çıkarak, çitlere zarar veriyor. Çocuklarımız evden eve gidemez hale geldi.” dedi.

FETHİYE POLİSİ MAHALLEYE İNEN DOMUZLAR İÇİN ALARMA GEÇTİ
FETHİYE POLİSİ MAHALLEYE İNEN DOMUZLAR İÇİN ALARMA GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 16:42:04
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 23:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?