4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye'de hastane boşalttıran ölüm

FETHİYE'DE HASTANE BOŞALTTIRAN ÖLÜM

Fethiye'de inşaattan düştükten sonra hastaneye kaldırılan ve burada durumu iyi denilen ancak 5 saat sonra hayatını kaybeden inşaat işçisinin yakınları hastaneyi bastı. Güvenlik görevlileri dahil herkesin kaçarak hastaneyi boşaltmasına neden olan olayla ilgili konuşan aile yetkilisi, "Hastanede 3 saat fazla yatırarak 50 TL daha almak için ağabeyimizi öldürdüler" iddiasında bulundu.

Olay, dün meydana geldi. Bir inşaatın 3'üncü katından beton zemine düşen 44 yaşındaki inşaat işçisi Seyfettin Soylu ambulansla götürüldüğü özel bir hastanede tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırıldığı saat 10.00 sıralarında durumu iyi olan ve ailesine bu yönde bilgi verilen hastanın saat 15.00 sıralarında ölüm haberi geldi. Soylu'nun ölüm haberini alan yakınları hastaneyi bastı. Hayati tehlikelerinin bulunduğunu belirterek polisten yardım isteyen hastane yönetimi, doktorlar ve güvenlik görevlileri hastaneyi terk etti.

50 LİRALIK ÖLÜM İDDİASI

Seyfettin Soylu'nun ağabeyi Hacı Soylu, hastane yönetiminin yapılan ilk müdahalenin ardından kardeşinin durumunun iyi olduğunu söylediğini ve beyin cerrahı beklediklerini söylediklerini anlattı. Yaklaşık 3.5 saat kardeşi için beyin cerrahı beklendiğini anlatan Hacı Soylu, kardeşini başka hastaneye götürmek istediğini ancak hastanenin "Kardeşinizin durumu iyi gerek yok" diyerek bu teklifi reddettiğini, kardeşinin 50 TL fazla para kazanmak uğruna öldürüldüğünü söyledi.

POLİS HASTANEYİ KUŞATTI

Olayın ardından polisler hastanede geniş güvenlik önlemi aldı. Hastanede sadece temizlik görevlileri ve santral görevlisi kaldı. Hastane yönetimi ve doktorlar hastanede ortalıkta görünmezken, hayatını kaybeden işçinin yakını fenalaşınca ona müdahale edecek doktor da dışarıdan geldi. Hastane önünde toplanan Seyfettin Soylu'nun eşi ve arkadaşları sinir krizleri geçirdi.

Seyfettin Soylu'nun komşusu Şemistan Koç, hastanın 3 saat boyunca oyalandığını belirterek şunları söyledi: "Hastaya 'iyi iyi' denilip 3 saat sonra 'Hastanız öldü' denilirse, burada elbette bir ihmal vardır. Burada hastaya üç saat boyunca müdahale edilmedi. Çünkü müdahale edecek branş yoktu, 3'üncü kattan düşmüş, kafa travması geçirmiş bir hastaya, dahiliyeci, cildiyeci, hariciyeci, kadın doğumcu müdahale edebilir mi? İlgili doktor bu hastanede yoktu. Burada işin özü, hastaya iyi iyi denilip hasta ölmüş.

Yakınları oyalanmış ve 3 saat geçtikten sonra hasta ölmüş."

Seyfettin Soylu'nun ağabeyi Hacı Soylu da hastanedeki yetkililerin gerekli müdahaleyi yaptıklarını ve durumunun iyi olduğunu söylediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Yetkililer, 'Bizim vicdanımız rahat, sizin de içiniz rahat olsun' dediler. Kardeşim hastaneye getirildiğinde hayattaydı. Biz daha sonra hastamızı almak istedik. Doktor gelecek bekleyin deyip bize hastamızı vermediler. Bunun sonrasında kardeşim üç saat sonra yaşamını yitirdi."

Olayın ardından cumhuriyet savcısı hastaneye gelerek inceleme yaptı. Seyfettin Soylu'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan ihmali bulunduğu belirtilen hastanenin daha önce de organ kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma geçirdiği iddia edildi.

FETHİYE'DE HASTANE BOŞALTTIRAN ÖLÜM
FETHİYE'DE HASTANE BOŞALTTIRAN ÖLÜM
FETHİYE'DE HASTANE BOŞALTTIRAN ÖLÜM
FETHİYE'DE HASTANE BOŞALTTIRAN ÖLÜM
FETHİYE'DE HASTANE BOŞALTTIRAN ÖLÜM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 13:46:02
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 14:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?