15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fethiye'de 'Herşey dahil' isyanı

Fethiye’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri Muğla Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti. Ziyarete, Fethiye Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, AK Parti Fethiye İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türken, Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ile Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Temsilcileri katıldı.


Vali Dr. Ahmet Altıparmak’a ilçede yaşanan turizm sorunları hakkında bilgi veren Fethiye Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan, turizmle uğraşan küçük esnafın durumunun çok kötü olduğunu söyledi. Her şey dahil sistemini de eleştiren Oda Başkanı Arıcan, “Her şey dahil sisteminden kimse memnun değil. Ne turizmci, ne de turist aslında bu sistemden hoşnut değil. Ancak büyük işletmeler durumlarını idare ederken, küçük esnaf arada ekonomik anlamda bitme noktasına geldi. Her şey dahil sisteminde otele gelen turist bütün ihtiyaçlarını orada gideriyor ve dışarıda para harcamıyor. Turist dışarı çıkmayınca, küçük esnafta hiç iş yapamaz hale geldi” dedi.
Aslında bütün suçu turistlere atmamak gerektiğini belirten Fethiye Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan, “Turizmci olarak öz eleştiri de yapmak zorundayız. Kötü giden sezonda tüm suç turistin değil. Turizmci de kendini geliştirmeli çağa ayak uydurmalı. Tesislerini yenilemeli. Tüm bu sorunları aştığımız takdirde cennet ülkemizin cennet köşesi Muğla’mızda bu sektörde daha çok başarılı oluruz” dedi.


Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ta yaklaşık iki ay önce göreve başladığını yaz sezonundaki hareketlilik nedeniyle inceleme gezilerine zaman zaman yer ayırabildiğini belirterek, en kısa zamanda Fethiye ilçesini ziyaret etmek istediğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 16:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?