22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fethiye'de köpek katliamı

Fethiye ilçesinde yaşanan köpek zehirlenme olayları devam ediyor. Geçen günlerde bir Alman turistin eğitimli Rotweiller cinsi köpeğinin zehirlenmesiyle dikkat çeken köpek zehirlenme olaylarının devam etmesi tepki topluyor. 

Fethiye Belediyesi ve alt katında bulunan grosmarketin parkında gerçekleşen köpek zehirleme olaylarına tepkiler artıyor. Şimdiye kadar 30'dan fazla köpeğin zehirlendiği parkta toplanan vatandaşlar olaya tepki gösterirken, olaya kayıtsız kalan yetkililer tepkilerden payına düşeni alıyor. Onlarca turistin ve vatandaşın gözleri önünde acı çekerek ölen köpekleri görenler gözyaşlarına boğuldu. 

Hayvan hakları yasasına sahip Türkiye'de yaşanan bu manzarayı gören İngilizler, olayı "Vahşet" olarak nitelendiriyor. Yaklaşık 10 gün önce başlayan zehirlenme olaylarında ölen köpekler, aşıları yapılmış ve sağlıklı olduklarını gösterir kulak küpesi bulunan köpekler. Köpeklerin can çekişerek ölmesine tanık olan vatandaşlar emniyeti göreve çağırırken Hayvan Hakları Yasası bulunan Türkiye'de bu manzaranın yaşanmasına engel olunmasını istedi. 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise göreve geldikleri günden bu yana bir tek sokak hayvanının itlafını akıllarından geçirmediklerini belirterek "Hiç düşünmedik. Hayvansever olduğumuzun en büyük kanıtı belediyemiz imkanlarıyla kurulan hayvan barınağıdır. Burada sokak hayvanlarının bakımı yapılmaktadır. Bu çalışmamız Orman Bakanlığı kanun metninin oluşmasında sebep olmuştu. Onlar bizim dünyayı beraber kullandığımız dostlarımızdır. Ben bu işle özel olarak ilgileneceğim. Bir hayvan öldüyse otopsi yapılır. Kanun gücü ile zehirlenme nedeni ve sorumlusu olan kişiler bulunur. Bizim belediye olarak yapabileceğimiz sorumlular tespit edilirse Kabahatler Kanunu kapsamında cezalandırmak olabilir. Gerekli araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 10:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?