4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye'de kurtarma rezaleti

SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI

Fethiye'de, su kanalına düşen bir kişiyi kurtarma çalışmaları 2 buçuk saat sürdü.

Fethiye'de, bir arkadaşıyla Ovacık Köprüsü üzerinde sohbet ederken ahşap korkuluklara oturan Murat Turan (28) adlı genç Devlet Su İşleri'ne ait kanala düştü.

Sulara kapılarak sürüklenen genç köprünün altındaki bir ota tutundu. Suya düşen Murat'ın köprüdeki arkadaşı polisi arayarak yardım istedi, poliste itfaiyeye durumu bildirdi. Olay yerine gelen üç kişilik itfaiye ekibi sesle irtibat kurdukları genci kurtarmak için profesyonellikten uzak bir çalışma başlattı. İlk olarak suya yaşlı itfaiye eri indirildi. Köprünün ayağına tutunan itfaiyeci, akıntıya karşı yaşam savaşı veren Murat Turan ile bir süre konuşmaya çalıştı. Ardından yukarıdaki itfaiyeciler vatandaşların yardımıyla ilk kurtarma hamlesini yaptı. İp bağlanan bir domates kasası suya sarkıtılarak köprü altındaki genç kurtarılmaya çalışıldı ancak domates kasası sudan ağır olduğu için battı. Bu sırada kanal çevresinde olayı izlemeye çalışanların sayısı giderek arttı. Polis, "Seyirciler lütfen dağılın" anonsları yaptı ancak kalabalığı dağıtmayı başaramadı. Bu sırada suya giren itfaiyeci yukarıya çıktı ve sıradan bir vatandaşın beline ip bağlayan itfaiyeciler kurtarma görevini ona devrettiler. Her türlü güvenlik önleminden yoksun olarak suya inen vatandaş bir süre akıntıyla mücadele etti ancak gence ulaşamadı.

KURTARMAK İSTERKEN KENDİSİ BOĞULUYORDU

Birbiri ardına her isteyenin beline ip bağlayıp suya inerek şansını denediği kurtarma çalışmalarında 18 yaşından küçük bir genç az daha boğuluyordu. Beline bağlattığı iple kendini akıntıya bırakan ve mahsur kalan vatandaşı kurtarmaya giden genç bir anda suyun içinde kayboldu. Paniğe kapılan vatandaşlar genci hızla dışarıya çekmeye çalıştılar ancak beline rastgele bağlanan ip genci az daha boğuyordu. Nefes alamayan ve pantolunu inen genç son anda kurtarıldı.

FETHİYE'DE BOT BULUNAMADI

Bot arayan itfaiye ekipleri bir türlü bot bulamadı. Bu sırada köprünün altında kurtarılmayı bekleyen genç kendi imkanlarıyla bir su borusunun üzerine çıkarak hayatını garantiye aldı. Yaklaşık bir buçuk saat sonra olay yerine deniz polisi Salim Bayramoğlu geldi. Dalgıç kıyafetleriyle gelen Bayramoğlu da kanala inerek bir inceleme yaptı ve tekrar kıyıya çıktı. Buradan mahsur kalan gence can simidi atan deniz polisi, bu kurtarma yönteminde başarılı olamadı. Herkesin olan biteni izleyip itfaiyeye tepki

gösterdiği bir anda tepkilerden çekinen bir itfaiyeci tekrar kanala inerek orada beklemeye başladı. Bu sırada yaşananlara isyan eden bir vatandaş, "Vinç gelmeliydi burada saatlerdir bekliyoruz. O kişi insan gücüyle çekilemez" diyerek kurtarma çalışmalarına tepki gösterdi. Bu arada bir iş makinesi, bir elektrik tamirinde kullanılan kovalı vinç, bir ambulans ve bir de oto kurtarma amaçlı çekici olay yerine çağırıldı. Deniz polisinin suya inerek son denemesini yaptığı sırada olayın üzerinden yaklaşık iki

saat geçmişti ki bir vatandaşa ait bot bulunarak olay yerine getirildi. Bir yandan vatandaşlar botu suya indirirken diğer yandan deniz polisi köprü altında mahsur kalan vatandaşı can simidine tutundurarak kıyıya çekti. Vatandaşların da yardımıyla yukarı çıkarılan Murat Turan, ambulansla götürülürken herkese teşekkür etti. Hastaneye götürülen gencin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kurtarma çalışması sonrası olay yerine gelen AKUT ekibi kendilerine beş dakika önce haber verildiğini belirtti.

SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI
SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI
SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI
SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI
SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI
SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI
SU KANALINA DÜŞEN GENCİ KURTARMA ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 16:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?