4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye'de Kuzugöbeği Festivali

Yeşilüzümlü 2. Kuzugöbeği Festivali, 2-4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında konserler, paneller, çevre gezileri ve göbek avı yapılacak. Festivalde Onur Akın’da sahne alacak. 2. Kuzugöbeği Festivali; Yeşilüzümlü Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı, Muğla Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, FETAV (Fethiye Tanıtım, Turizm, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı), Mikoloji Derneği, Ekolikya, Fethiye Ticaret Odası ve Fethiye Esnaf Odasının işbirliği ve destekleriyle gerçekleştirileceği kaydedildi. Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’de ilk kez geçen yıl, Fethiye’nin Yeşilüzümlü Beldesi’nde düzenlenen Kuzugöbeği Mantar Festivali bu yıl ikinci kez, 2 – 4 Nisan 2010 tarihleri arasında yine Yeşilüzümlü’de yapılacak. Festival, dünya mutfaklarının ayrıcalıklı lezzeti olan Kuzugöbeği ve diğer mantar türlerinin tanıtımına, bölgedeki zenginliğine, ekonomik değerine, toplanmasına ve bilinçli tüketilmesine dikkat çekmek ve yörede eko turizmin gelişmesine katkı vermek amacıyla planlandı” denildi.

Festival kapsamında Paneller de düzenlenecek. Bu panellerden bazıları; Mantarlar Hakkında: Prof. Dr. Mustafa IŞILOĞLU Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi-MÜMMER (Muğla Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü), Prof. Dr. Fahrettin GÜCİN Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Hakan ALLI Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Kutret GEZER Pamukkale Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Daniel BUTLER Mantar Uzmanı /Galler, Bill O’Dea Mantar Uzmanı/İrlanda, Yrd. Doç. Dr. Henning Knudsen Botanik Müzesi, Danimarka Mantar Koleksiyonu Yöneticisi, Likya Tarihi Hakkında Orhan ÇELEN. Festivale yurt içinden ve dışından katılacak konuklara, konaklama için köy evleri açılacak. Yakın çevredeki butik oteller de konaklama seçenekleri arasında yer alıyor.

Festival komitesi bugün Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve bazı daire amirlerini ziyaret ederek festivale davet edecekler.

ÜZÜMLÜ MANTAR FESTİVALİNE HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2010 Pazartesi 15:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?