16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Fethiye'de model uçak kursu

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan model uçak kursu tamamlanırken, kursiyerlerin yaptığı model uçaklar Fethiye Şehir Stadyumu’nda test edildi.


Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılan üç günlük model uçak kursu tamamlanırken, 16 kursiyerin katıldığı kursta yapılan uçaklar şehir stadyumunda test edildi. Türk Hava Kurumu ile ortaklaşa bir kurs açtıklarını söyleyen Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmet Hasgül, “Kursu açmamızdaki temel amacımız gençlerimize, çocuklarımıza sivil havacılığı sevdirmek, ufuklarını biraz daha genişletmek. 3 gün 18 saatlik kursumuzu tamamladık. Stadyumda uçuş kontrollerini yaptırdık” dedi.


Türk Hava Kurumu Fethiye Şube Başkanı Ercan Çelik de “Ulu Önderimizin ‘İstikbal göklerdedir’ sözünden yola çıkarak gençlerimize havacılığı aşılamak açısından havacılığın basamağı olarak açtığımız model uçak kursumuzu tamamladık. Test uçuşları yaptık. Eğer talep olursa bu kurslarımızı yeniden açacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?