22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fethiye'de muayene çilesi

Fethiye İlçesi’nde Fethiye’den ve çevre illerden gelen sürücüler günlerdir araç muayene istasyonu önünde yatıp kalkıyorlar.

Araç muayene istasyonunun özelleştirileceğinin duyulmasının ardından işlemlerin hem pahalı, hem de daha detaylı ve güçlüklerle yapılacağını tahmin eden sürücüler ellerindeki son fırsatı kullanabilmek için harekete geçti.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde Çatalarık ve Karayolları Müdürlüğü’nde faaliyet gösteren araç muayene istasyonları bugünlerde sabah akşam araç kuyruğunda bekleyen sürücülerle dolup taşıyor. Araç vize işlemlerinin özelleştirilecek olmasından dolayı Araç Muayene İstasyonları’na koşan araç sürücüleri öğlen saatleri itibari ile kilometrelerce uzunluğunda yaklaşık 2 bin 500 araçlık kuyruğa neden oldular. Sıralarını kaptırmamak için araçlarının içinde yatıp kalkan, karınlarını doyuran araç sürücüleri özellikle de çevre illerden gelen ve kuyruğa giren araç sürücülerine kızgınlıklarını dile getirdiler. Vize kuyruğuna giren araçlar arasında vize işlemleri özel sektöre geçen Isparta, Burdur, Antalya, Denizli ve İzmir plakalı araçlar azımsanmayacak kadar çok. Fethiye’li araç sahipleri Gölhisar’da vize işlemlerinin önceki gün özelleştirilmesinin ardından yaklaşık 250 aracın Fethiye’ye gelerek vize kuyruğuna girdiğini belirttiler.

Uzun bekleyişe rağmen Araç Muayene İstasyonu’na girmek şöyle dursun yanına bile yaklaşamayan sürücülerden Ramazan Saltan, “Önceki gün sabah aracımla kuyruğa girdim. Çalıştığım kurumdan. 2 gün izin almıştım. Bugün işlemlerimi tamamlayabileceğim şüphelid. 1.5 saat yemek arası veriyorlar. Dalga geçer gibi sadece toplam 6 kişi çalışıyor” şeklinde tepkisini dile getirdi. Bir diğer sürücü Ramazan Karahan ise sıra kaybetmemek için aracının içinden çıkmaya korktuğunu belirtirken, “Önceki gün öğlenden bu yana bekliyorum. Sabah iki simit yemiştim. Akşam oldu bu soğukta karnım aç aracımın içinde oturuyorum” şeklinde konuştu. Burdur Gölhisar’dan gelerek Fethiye’de vize kuyruğuna giren sürücülerden Aşkın Akyol da “Önceki gün sabah saat 07.00’de buradaydık. Tahmini 200–250 aracı Gölhisar’da hologram bittiği ve özelleştirmeye geçildiği gerekçesi ile buraya gönderdiler” bilgisini verdi. Çatalarık Araç Muayene İstasyonu’nda toplam 6 personel çalıştığı öğrenilirken dün saat 14.00 itibari ile sadece 280 aracın işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Araç sürücüleri bu gidişle uzun araç kuyruklarının 10 gün daha bitmeyeceğini öne sürerken, vize işlemlerinin bugün sona ereceği bilgisi kulaktan kulağa sürücüler arasında dolaşıyor.

Bilindiği gibi Fethiye’de yeni yıldan itibaren araç muayeneleri i Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar tarafından çevre yolunda kurulan istasyonda gerçekleştirilecek. Tolga Ağar’ın İşletme hakkı turizmin gözde merkezleri olan aralarında Bodrum, Marmaris ve Fethiye'nin de bulunduğu Muğla'nın 12 ilçesini kapsıyor. Tüm Türkiye'deki muayene istasyonlarının işletme hakkının özelleştirilmesini 613,5 Milyon dolar veren Akfen-Doğuş-Tüvsüd Ortak Girişim Grubu 20 yıllığına almıştı. Grup bazı yerlerin işletme haklarını pazarlıkla taşeron şirketlere devretti. Bunlardan Muğla ve 12 ilçesinin işletme hakkını da Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar, 20 yıl için 30 milyon dolara aldı. Ağar bunun için, 4 Mart 2008 tarihinde, İstanbul'da 500 bin YTL sermayeli şirket kurmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?