5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Fethiye'de ölümüne eğitim

FETHİYE'DE ÖLÜMÜNE EĞİTİM

Fethiye'de, bir lisede yerden sekiz metre yükseklikte merdiven üzerinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çalıştırılan öğrenciler görenleri korkuttu.

Fethiye ilçesinde, bir lisenin önünden geçenler bu sabah gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Halen tadilatı devam eden okulda neredeyse bütün işleri öğrenciler yaparken, yerden 8 metre yükseklikte merdiven üzerinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çalıştırılan öğrenciler görenlerin yüreğini ağzına getirdi. Okulun aydınlatma lambalarını sökmesi için merdivene çıkarılan bir öğrenci, üzerindeki okul formasıyla hiçbir güvenlik önlemi alınmadan yüksek voltajlı elektrik akımına müdahale etmeye çalıştı. Her an aşağıya düşme riskiyle karşı karşıya olan merdivendeki öğrenciye okulun camından sarkan iki öğrenci yardım etti. Çevreden olayı gören vatandaşların uyarılarına rağmen öğrencileri merdivenden indirmeyen öğretmenleri ise bu riskli çalışmayı merdivenin altından izlemekle yetindi. Vatandaşların durumu haber verdiği gazetecilerin okul önüne gelerek çekim yapmaya başlamasıyla riskli çalışma sona erdi. Gazetecilerin yanına gelen bazı öğrenciler çok riskli ve zor şartlarda sürekli çalıştırıldıklarını anlattı. Gazetecilerin çekim yapmasını istemeyen okul yöneticileri ise öğrencilerin haftanın belirli günlerinde okul dışında aynı şartlarda çalıştıklarını ve bu durumun hiçbir risk içermediğini anlattı.

Yerden sekiz metre yükseklikte iş elbisesi, bareti, güvenlik halatı ve eldiveni dahi olmadan çalışan öğrencinin durumunun riskli olmadığını söyleyen okul yetkilileri, gazetecilere yapacakları haberin başlığını önermekle yetindi.

Okul binasının güçlendirilme çalışması yapılması için boşaltıldığı öğrenilirken, öğrencilerin binanın yıkımından önce işe yarayacak malzemeleri kurtarmak üzere çalıştığı belirtildi. Konuyla ilgili bilgi veren okul müdürü "Bu işin ne kadar güvenli olduğu tartışılabilir ama biz müteahhitin binaya müdahalesinden önce işe yarar malzemeleri kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

FETHİYE'DE ÖLÜMÜNE EĞİTİM
FETHİYE'DE ÖLÜMÜNE EĞİTİM
FETHİYE'DE ÖLÜMÜNE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 12:35:01
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 14:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?