5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Fethiye'de otel yangını

FETHİYE'DE OTEL YANGINI

Fethiye ilçesinde, bir otelde sabah erken saatlerde çıkan yangında, aralarında yabancılarında bulunduğu 20 kişi itfaiye merdiveniyle tahliye edilirken dumandan zehirlenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir otelde sabah saat 06.30 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına ilk müdahaleyi bir otel çalışanı ile otelde müşteri olarak bulunan Faruk Sayın yaptı. Yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilen yangının büyümesi üzerine durum itfaiye ve polise bildirildi. Alt katta başlayan ve müşterileri uykuda yakalayan yangın nedeniyle otelin üst katları dumanla doldu. Kısa sürede olay yerine gelen Fethiye Belediyesi itfaiyesi otelin üst katlarına

uzattığı merdivenle dumandan etkilenenleri kurtardı. 20 kişinin kaldığı öğrenilen otelde dumandan zehirlenen iki kişi ambulansla hastaneye götürüldü. Yangın çıktığı sırada otelde bulunan Kanadalı turist Amagi Patrick de yaşadığı korku dolu dakikaları anlatırken "İlk önce gördüğüm dumanın sigara dumanı olduğunu sandım ama daha sonra gürültü ve dumanın artmasıyla durumu anladım. İnsanların dışarı çıktığını gördüm, eğilerek yönümü gördüm dışarı çıktım" dedi. Otelde müşteri olarak bulunan ve yangına müdahale

eden Faruk Sayın da şöyle konuştu: "Sabah saat 06.30 gibi terasta çay içip bulmaca çözüyordum. Otel görevlisi koşarak geldi ve yangın var abi yardım et dedi. İki yangın tüpü vardı. Birini o aldı birini ben alevlere müdahale ettik ve polisi aradık."

Yanan otelde bulunan cooper adlı yavru köpek ise alevlerin arasından kurtularak dışarı çıkmayı başardı. Otel önünde bekleyen sahibini bulan köpeğin uzun süre titrediği görüldü. Otelde bulunan muhabbet kuşunun öldüğü, itfaiye ekiplerinin dışarı çıkardığı akvaryumdaki balıkların yaşadığı görüldü.

FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
FETHİYE'DE OTEL YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 11:25:04
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 00:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?