16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Fethiye'de paraşüt kazası

Fethiye'de, paraşütüyle atlayış yapan Alman bir pilot dengesini kaybederek kayalıklara düştü. Kazada yaralanan Alman paraşütçü Kazsten Fröhlich, helikopterle hastaneye kaldırıldı. 

Dün akşam saat 18:00 sıralarında Babadağı'ndan single atlayış yapan Alman pilot Kazsten Fröhlich (51), havada dengesini kaybedince 700 metrede kayalıklara düştü. Bir müddet hareketsiz yatan pilot daha sonra kendine gelince çığlık atarak yardım istedi. Yeri belirlenemeyen pilotun düştüğü bölgeye doğru arama yapıldı. Havada uçan bir pilot tarafından fark edilen Fröhlich'i kurtarmak için Ölüdeniz'den başka bir single pilot gönderildi. Alman pilotun olduğu bölgeye iniş yapan Mahoni Malkoç isimli pilot, yaralı Alman'ın yerini meşale yakarak merkeze bildirdi. Alman pilotun yaralı olması nedeniyle olay yerine Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'ndan kurtarma ekibi istendi. 10 dakika içerisinde helikopterle gelen kurtarma ekibi, sarp kayalıklara yanaşamadığı için halatla yaralının yanına bir kişi ve sedye indirdi. Alman pilot Fröhlich, bu sedyeye bağlanarak helikoptere çekildi. Daha sonra yardıma giden Türk pilotu da helikoptere çekildi. 45 dakika süren zorlu kurtarma operasyonunun ardından yaralı Alman paraşütçü helikopterle Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaburgaları ve omuzunda kırık tespit edilen Alman tedavi altına alındı. 

Öte yandan Alman pilot Kazsten Fröhlich'in yanına paraşütle inerek onun hayatını kurtaran Mahoni Malkoç isimli pilot 700 metre yüksekte yaşadıklarını anlattı. Alman pilotun ağaca takıldığını sonra kayalıklara düştüğünü anlatan Malkoç, "Yanına geldiğimde hareketsiz yatıyordu. Düştükten sonra bağırarak diğer pilotlardan yardım istemiş. Ben hemen ilk müdahaleyi yaparak kurtarma ekibini aradım. Olay yerine gelen kurtarma ekibini yaktığım meşalelerle yönlendirerek Alman'ı kurtardık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 14:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?