4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye'de Suriyeli turist sevinci

FETHİYE'DE SURİYELİ TURİST SEVİNCİ

İngiliz turistlerin yoğun olarak geldiği Fethiye'de, turizmin yeni gözdesi Suriyeliler olacak. Fethiye'ye gelen ilk Suriyeli turist grubu Fethiye'yi çok beğendi. Türkiye ile Suriye arasında vizelerin kaldırılmasından sonra artan sınır ticaretinin ardından turizmde de beklenenin üzerinde bir canlılık yaşanmaya başladı.

Çalış'ta bulunan Orient Resort Otel'e gelen Suriyeliler, Türk misafirperverliğinden ve Fethiye'nin doğal güzelliklerinden son derece memnun kaldıklarını söyledi. İlk Suriyeli grubu otellerinde misafir etmekten son derece memnun olduklarını söyleyen Orient Resort Otel Genel Müdürü Emin Öner, konuklar onuruna düzenlenen mini kokteylde "Siz bizim müşterilerimiz değil, misafirlerimizsiniz. İki ülke hükümetleri ve turizm bakanları arasında yapılan dostluk girişimleri çok kısa sürede meyve vermeye başladı.

Karşılıklı vizelerin kaldırılmasının ardından sınırda ticaretin yanı sıra turizmde de hissedilir bir canlılık yaşanmaya başladığını takip ediyoruz. Bu girişimlerin ardından EMİT Fuarında Suriyeli gruplarla görüşme yapmıştık. Daha sonra da Suriye'ye bir gezi düzenledik. Gezimiz son derece verimli geçmişti" dedi.

Fethiye turizminin sadece İngilizlere ve Avrupalılara bağlı kalmaması gerektiğini anlatan Öner, şunları söyledi: "Son zamanlarda zaten özellikle İngiliz piyasasında ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Çok ucuz turizm yapılmaktadır. Turizmcilerin Suriye pazarına yönelmelerini tavsiye ediyorum. Kendilerini ona göre hazırlasınlar. Suriyeli turistler İngilizlere göre daha iyi para harcıyor." Öner, bundan sonra sık sık otellerinde Suriyeli grupları ağırlayacaklarını söyledi.

Hıristiyan bir topluluktan oluşan Suriyeli grubun lideri İsam Corcios ise "İki ülke arasında vizelerin kalkması hem dostluğu hem de turizmi artırdı. Bu grup ilk defa Fethiye'ye geliyor. Çok mutlu oldular. Fethiye'nin doğal güzellikleri karşısında büyülendiler. Fethiye Tanrı'nın yeryüzü cennetlerinden birisi" dedi.

FETHİYE'DE SURİYELİ TURİST SEVİNCİ
FETHİYE'DE SURİYELİ TURİST SEVİNCİ
FETHİYE'DE SURİYELİ TURİST SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:36:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 13:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?