22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fethiye'de yıllar sonra kar sevinci

Muğla'nın Fethiye ilçesi ve Ölüdeniz beldesine uzun yıllar sonra kar yağdı. Kış ayları olmasına rağmen denize girilebilen Ölüdeniz'de, gündüz denize giren vatandaşlar gece yağan karın ardından kartopu oynadılar. Kar yağdığını gören vatandaşlar gece geç saatlere kadar aileleriyle birlikte doyasıya dolaştı. 

Türkiye'nin birçok bölümü kar altında kalırken her mevsim denize girilebilen Fethiye ve Ölüdeniz'de bundan nasibini aldı. Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan kar, Ölüdeniz'e de yağdı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı beldede sevince neden oldu. Akşamın ilerleyen saatlerinde aileleriyle birlikte sokak ve parklara çıkan vatandaşlar kartopu oynadı. Önceden yağan yağmur nedeniyle yollarda kar kalınlığı oluşmasa da araçlar üzerinde ve parklarda biriken kar vatandaşların kartopu oyunu için yeterli oldu. Saatler gece yarısını göstermesine rağmen parklar ve sokaklarda aileleriyle birlikte kartopu oynamaya devam eden vatandaşlardan biri, "Gün içinde denize girdik, şimdi kartopu oynuyoruz. Böyle güzel memleket bulunmaz" dedi. 

Fethiye'de yamaç paraşütü atlayışı yapılan dünyaca ünlü bin 800 metrelik Babadağ'ın zirvesinde kış aylarında kar yağdığını ancak kent merkezine kar yağışını ilk defa gördüğünü belirten Can Ahmet Baydak, "Kartopu oynamak için ailemle birlikte dışarı çıktım. Gündüz denize giriliyor, gece kartopu oynanıyor burası harika bir yer" diye konuştu. 

Hayatında ilk defa kar yağışı gören gençler ve çocuklar ise hem doyasıya kartopu oynayıp karın tadını çıkardılar hem de fotoğraf makineleriyle bu manzarayı kaydettiler. Fethiye'de kar yağışına en çok sevinen diğer illerde olduğu gibi çocuklar oldu. Çocukların kar yağışıyla ilgili küçük birde beklentileri var. Kar yağan diğer illerde okulların tatil olduğunu öğrenen küçükler, Fethiye'de okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ettiklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 10:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?