4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye'deki yunus parkı kapatıldı

FETHİYE'DE İCRALIK OLAN YUNUSLAR TAŞINIYOR

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde Temmuz ayı başında açılan ve 15 bin TL'lik borç nedeniyle icralık olan Dolphin Park'taki yunuslar taşınıyor.

Hisarönü Mahallesi'nde yapım aşamasındayken çevrecilerden tepki toplayan ve Ukraynalı Alexsandr Kuznetsov tarafından Ölüdeniz Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralanan havuzdaki iki yunus, turistlere yönelik gösterilerde ve otistik çocukların terapisinde kullanılıyordu. Yarın sabah erken saatlerde denize taşınacak olan yunusların, rehabilitasyon sürecinin ardından doğaya bırakılacakları ifade edildi. Nereye gönderileceği gizli tutulan yunusların, Rus işadamı Alexsandr Kuznetsov'un çeşitli borçları nedeniyle iki kişi tarafından haczettirildiği öğrenildi. Havuzda çalışan görevliler de alacaklarını alamazken, işadamının Ukrayna'ya kaçtığı tahmin ediliyor.

Dolphin Park Sorumlusu Savaş Taşdemir, "Burada bulunan yunusların 15 gün önce kan tahlilleri yapıldı ve böbreklerinde üre tespit edildi. Bakım probleminden dolayı en geç yarın bu hayvanları deniz olan bir bölgeye taşıyıp, Dolphin Parkı kapatacağız. Bu Fethiye için bir kayıp. Marmaris, Bodrum, Belek gibi yerlerde yunus parkları bulunuyor. Fakat gelen tepkilerden dolayı biz burayı kapatıyoruz. Fethiye'de turizm yapan birisi olarak burada bir Dolphin Park olmasını isterdim" dedi.

Yunusların yurtdışından gelen otistik çocukların terapisinde kullanıldığını belirten Taşdemir, "Bu hayvanların insanlar açısından çok yararlı olduğunu biliyoruz. Böyle bir işletmenin denizde açılmasını istiyoruz. Şimdi taşınan bu yunuslar önce denizde rehabilite edilecek. Bunları doğrudan denize bırakamıyoruz" diye konuştu.

İcra ile karşı karşıya kaldıklarını anlatan Taşdemir, "Evet buraya icra geldi. Yunuslara devlet değil, alacaklı vatandaşlar el koydu. Burayı kiralayan Alexsandr Kuznetsov 2 aydır ortalarda yok. Yani protestocu arkadaşların istediği olurken, biz mağdur olduk. 300 bin TL zararımız var. Bizleri kim kurtaracak bilmiyoruz. Hapse girme olasılığımız var. Bize kim yardım edecek. Hayvan hayatı insan sağlığından daha önemli. Kontrolü bizde olmak üzere bu yunusları bir derneğe teslim edeceğiz" dedi.

FETHİYE'DE İCRALIK OLAN YUNUSLAR TAŞINIYOR
FETHİYE'DE İCRALIK OLAN YUNUSLAR TAŞINIYOR
FETHİYE'DE İCRALIK OLAN YUNUSLAR TAŞINIYOR
FETHİYE'DE İCRALIK OLAN YUNUSLAR TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 18:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?