4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Fethiye'yi sel vurdu

FETHİYE'Yİ SEL VURDU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sel suları, köylerde bin dönüm sera ile ev ve işyerlerine doldu, köprüleri yıktı, otomobillerin üzerine ağaçları devirdi.

Dün akşam saatlerinden beri aralıksız yağan yağmur Fethiye merkezi ve beldelere büyük hasar verdi. İlçe merkezinde alçakta kalan çok sayıda ev ve işyerlerini su basarken bazı yollarda iki metreyi bulan göçükler oluştu. İlçe merkezindeki Taşyaka Mahallesi 346.Sokakta yağmur sularının neden olduğu heyelanda iki elektrik direği devrilirken cüzerine kaya düşen bir otomobil hasar gördü.

Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 24 saatte metrekareye 106 kilogram olarak düşen yağış bugüne kadar Aralık ayında tespit edilen en yüksek rakam olarak kayıtlara geçti. Fethiye'nin Eşen beldesine bağlı Çukurincir Köyü İlköğretim Okulu'da sel suları nedeniyle tatil edildi. Yağmurda en büyük zararı belde ve köylerde yaşayan vatandaşlar gördü. Eşen Çayının taşması sonucu Çukurincir köyü başta olmak üzere Fethiye'nin Kemer, Eşen, Kumluova, Karadere ve Kadıköy beldelerinde ev ve seralar sular altında kaldı. Çukurincir köyünde yüksekliği 3 metreyi geçen sel suları 600 dönüm serayı sular altında bıraktı. Sabaha karşı şiddetini artıran yağmur nedeniyle evlerini terk ederek yüksek yerlere kaçan vatandaşlar, domates ekili seralarını sel sularının dolduruşunu yaşlı gözlerle izledi. Eşen beldesindeki hasar tespit çalışmasını köy muhtarı Servet Yılmaz kendi imkanıyla yaparken hiçbir resmi görevlinin sel bölgesinde bulunmamasına yöre halkı tepki gösterdi.

Sel sularıyla boğuşan, köprüsü yıkıldığı için ulaşılamayan diğer köylerdeki sel baskınlarıyla birlikte sular altında kalan seraların bin dönümü aştığı öğrenildi. Öte yandan Fethiye'nin Kemer beldesi Zorlar köyünün Oyuk Mahallesi'ne tek ulaşım yolu olan köprünün sel suları tarafından yıkılmasıyla 30 hanelik mahalleye ulaşım kesildi. Çocuklarını okula gönderemeyen ve beldedeki işyerlerine de gidemeyen mahalleliler hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmemesine ve sel sularına kapılan köprünün tamir

edilmemesine tepki gösterdi. Fethiye İlçe merkezine yakın olan Karaçulha beldesinde de sel sularının taşıdığı ağaç ve taşlar çift şeritli otoyolu geceden sabaha kadar trafiğe kapadı. Otomobillerin su altında kaldığı otoyolun yakınlarında bulunan çok sayıda ev ve sera kullanılamaz hale geldi.

Şiddetli yağmurla birlikte rüzgarın etkili olduğu Ölüdeniz beldesinde, sel suları bazı baraka ve eşyaları denize sürüklerken, yüksekliği 5 metreyi bulan dalgalar da kıyıdaki masa ve sandalyeler ile kaldırım malzemelerini denize sürükledi.

FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
FETHİYE'Yİ SEL VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 17:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?