22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fikir Baykal'dan çıkmış!

Eski SAT Komandosu Namık Ekin Yunan denizi sınırından Marmaris’e kadar su altından yüzmeye başladı. Daha önce Rodos Adasına planlanan yüzme, Yunanistan’ın Ekin’in SAT komandosu olması ve 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle izin verilmediği öğrenildi.

Dün öğlenden sonra Albatros limanından hareket eden Ekin’i köpekbalıklarından koruması için özel bir kafes yapıldı. Hiç durmadan su altından kafes içinde yüzen eski SAT komandosu Namık Ekin kafesin içine koyulan bir varilin içinde yemek yiyip su içiyor. 7 kişilik ekibin destek verdiği organizasyonda, Yunanistan sınırına gelindiğinde Türk ve Yunan bayrakları açılacaktı. Ancak akşam saatlerinde rüzgarın şiddetini arttırması ve dalga yüksekliğinin fazla olması sebebiyle ekip Çiftlik koyuna sığındı. Dalgalardan dolayı zarar gören kafes bütün gece çalışılarak eksikleri giderildi. Hava şartlarının düzelmesinden sonra, sabah saat 06:00 sıralarında Çiftlik koyundan ayrılan Namık Ekin Marmaris’e doğru yoluna devam ediyor.


Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Ekin Çiftlik koyuna gelindiğinde, neden böyle bir rekora kalkıştığını şöyle açıkladı “CHP genel başkanı Deniz Baykal ‘Seçimi kaybedersem Rodos Adasına kadar yüzerim’ dedi. Bana da herkes sordu hocam siz neden yüzmüyorsunuz diye? Sayın başkanımızın bu fikri çağrışım yaptı. Ben de düşündüm bir çok yere yüzdüm Mersin’den Kıbrıs’a, Karadeniz’den Marmara’ya kadar. Bu fikir hoşuma gitti, ayrıca engellilere tekerlekli sandalye ve yardımcı olabileceğimiz malzemelerde alabileceğiz. Dün akşam saatlerinde rüzgar çok fazla şiddetini arttırarak büyük dalgaların oluşmasına sebep oldu. Köpekbalıklarından korunmak için içinde bulunduğum kafesin bir kısmı parçalandı. Bütün gece çalışarak onardık. Ancak ben inançlıyım Marmaris’e kadar olan yüzüşümü tamamlayacağım” dedi.


Namık Ekin’in Akşam saatlerinde hava şartlarında bir olumsuzluk çıkmazsa Marmaris’te olacak.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:44:22
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?