5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Film gibi dolandırıcılık

Muğla'nın Yatağan İlçesi Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday'ı emniyetten aradıklarını söyleyip, "Suç örgütlerine yardım yaptığınız tespit edildi, vereceğimiz hesap numarasına 24 bin TL yatıracaksın" diyerek dolandırmaya çalışan kişi ya da kişilerin uyguladığı yöntem dudak uçuklattı. Dolandırıcıların elinden son anda kurtulan Buğday suç duyurusunda bulundu.

'EVİNİZDE ARAMA YAPILACAK'

Yatağan İlçesi'nde geçen Cuma günü yaşanan dolandırıcılık olayı film senaryolarını aratmadı. Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday'ı makamındaki telefondan arayıp kendini emniyet personeli olarak tanıtan kişi Buğday'a, kimlik bilgilerini söyleyip doğruladıktan sonra "yaptığımız çalışmalar sonucu terör örgütüne kendi hesabınızdan ve oda hesabından para aktardığınız tespit edildi. Bu nedenle de evinizde arama yapılacak" dedi.

Duydukları karşısında şoke olan Buğday, "bizim terör örgütüyle falan işimiz olmaz buyurun arama yapın, eşim evde" diyerek cevap verdi. Kısa süre sonra eşi Nurgül Buğday'dan telefon alan Oda Başkanı Şenyüz Buğday'a, eşi "emniyetten bir hanım aradı, eve arama yapmak için geleceklermiş sen terör örgütüne yardım ediyormuşsun" dedi. Neye uğradığını şaşıran Başkan Buğday'ı bir kez daha arayan kişiler, bu kez talimat vermeye başladı.

'DAHA ÖNCE DUYDUK AMA BU FARKLI'

Yaşadıklarını anlataan Oda Başkanı Buğday, daha önce emniyet yetkililerinin dolandırıcılara karşı yaptığı uyarıları duyduğunu ancak yaşadıklarının çok daha farklı olduğunu dile söyledi. Buğday şöyle konuştu:

ELİNDE PARAYLA KALAKALDI

Eşim beni arayınca başına bir şey gelir korkusuyla bana söylenenleri yapmaya başladım. Bir hesap numarası verdiler ve 24 bin TL para yatırmamı istediler. Bu işlemleri de kendi istedikleri banka şubesinden yapmamı söylediler. Bankaya gidip hesabımdan 24 bin TL çektim, bana parayı yatırdıktan sonra bankadan çıkıp 30 metre uzaklaşmamı söylediler ama tedirgin oldum ve parayı yatırmadan önce banka kapısında bir süre bekledim. Aynı kişi cep telefonumdan bir kez daha aradı ve 'Ben sana oradan uzaklaş dedim neden bekliyorsun' dedi.

Bunun üzerine bankadan çıkıp bir süre uzaklaştım ancak içimde bir korku vardı ve telefon açıkken bankaya geri döndüm. Telefonun açık olduğunu banka görevlisine işaret ettim ve durumu anlatıp polisi aramasını istedim. Bu sırada telefon kapandı ve eşim aradı. Bana, "polis geldi evin her yerini arıyor" diyerek telaşlı bir şekilde konuşunca parayı yatırmadan savcılığa gitmeye karar verdim. Bankadan çıktım savcılığa giderken telefonum bir daha çaldı ve "o parayı verdiğimiz hesaba yatır. Nereye gittiğini sanıyorsun" diye bağırıp küfür ettikten sonra telefonu kapattılar. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum ve her şey orada ortaya çıktı.

KARISINA ÖLÜM TEHDİDİNDE BULUNMUŞLAR

Elindeki 24 bin TL ile savcılığa giden Buğday, dolandırıcıların elinden son kurtulduğunu dile getirip, "Eşimi de telefonla arayıp, `kocanı ara polis geldi arama yapıyor diyeceksin. Aramazsan onu öldürürüz' diye tehdit etmişler bunun üzerine eşim de beni aramak zorunda kalmış" diye konuştu.

Telefon numaraları tespit edilen kişi yada kişileri yakalamak için polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2011 Pazar 16:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?