22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fireni patlayan tır ormana uçtu

Muğla'nın Ula ilçesinde freni patlayan TIR, ormanlık alana uçtu. TIR sürücüsünün ağır yaralandığı kazada çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangın, itfaiye ve orman ekiplerince söndürüldü.


Edinilen bilgiye göre, İzmir'den Marmaris'e alçı malzemesi götüren Ahmet Koçyiğit (51) idaresindeki 35 HNA 46 plakalı TIR'ın Sakartepe geçidi Akyaka sapağında freni patladı. TIR'ı yolun kenarındaki kayalara sürterek durdurmaya çalışan şoför başarılı olamazken, virajı alamayarak ormanlık alana uçan araç yanmaya başladı. TIR'dan sıçrayan alevler, ormanlık araziye yayıldı. Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Belediyesi İtfaiye AKS kurtarma ekipleri aracın içinde sıkışan Koçyiğit'i kurtarmaya çalışırken, orman işçileri de 4 arazöz ve 1 tankerle yangına müdahale etti. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Muğla İtfaiyesi, Marmaris Orman İşletmeleri ve Akyaka İtfaiye Müdürlüğü'nden 32 personelin müdahalesiyle yaklaşık 45 dakikada kontrol altına alınan yangında 500 metrekarelik ormanlık alan yandı. Yangın nedeniyle Marmaris'te bir helikopter hazır bekletilirken, yaralı sürücü ise ambulansla Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın olay yerinde yaptığı açıklamada, faciadan dönüldüğünü belirterek, zamanında müdahale sayesinde büyük bir orman yangınının önlendiğini söyledi. Aydın, "Muğla'nın yüzde 68'i ormanlık alanla kaplı. Bugün hava sıcaklığı 41 derece, nem yüzde 20'nin altında. Meydana gelen kaza çok üzücüdür. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Eğer ekiplerimiz 10 dakika geç kalsaydı, yüzlerde dönümlük orman arazisini kurtaramazdık. Çok sarp bir bölgedeyiz. Burada yol sorunumuz var. Bölgede çok yoğun ve büyük ağaçlar bulunmaktadır. Ekiplerimiz olay yerine 10 dakika mesafedeki helikopter üssünden gelerek yangına ilk müdahaleyi yaptılar ve yangını kısa sürede kontrol altına aldılar. TIR alçı malzemesiyle dolu. Şans eseri bu malzeme tutuşmamış. Eğer bu malzemeler tutuşsaydı, yangını kontrol altına almamız çok zor olurdu" dedi.
Kazanın hemen ardından olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarına katılan Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca da, "Meydana gelen kaza çok üzücü. Küçük çaptaki yangın itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Yaralının yaşamını yitirmemesi bizim için sevindirici olan husustur" diye konuştu.


Kaza nedeniyle Muğla-Marmaris karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapatılırken, hastanede tedavi altına alınan şoför Ahmet Koçyiğit'in vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olduğu ve durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 17:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?