22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fırınlara sıkı denetim

Muğla'da zabıta ekipleri, 12 ekmek fırınını denetledi. Hijyen konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen iş yerleri hakkında düzenlenen evrak, Belediye Encümeni'nde görüşülmek üzere komisyona sevk edildi. 

Geçen hafta Muğla merkezde ekmek fiyatlarına 50 kuruş zam yapılmıştı. 250 gram ekmek 50 kuruştan satılıyordu. Ekmek zammından sonra zabıta ekipleri fırınlarda yaptıkları denetimlerde, bazı fırınların ekmek gramajında oynama yaptıklarını, 250 gram olması gereken ekmeğin 204 gram ile 236 gram arasında olduğunu tespit etti. Ekmeklere zabıta ekipleri tarafından el konuldu. 

Denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Muğla Belediyesi Zabıta Komiser Yardımcısı Şadi Durmaz, halkın sağlıklı gıda tüketmesi için denetimleri sıkça sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu: "Ekmek fırınlarında yaptığımız denetimde ruhsat, sağlık karnesi, fiyat listesi, gramaj, umumi temizlik, esnaf kontrol defterlerini denetledik. Denetimlerde iş yerinde öngörülen gerekli evrak ve gramaj hatası bulunan evraklar incelenmek üzere encümene sevk ettik. Şu an 250 gr ekmek 50 Ykrş'dan satılıyor. Bazı işletmelerde hamur hatası olan ekmeklere ise el koyduk. Çalışanların sağlık karneleri ve portör sağlık muayene kartları olmayanlar için de gerekli işlemleri yaptık."

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 09:42:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?