9
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Fırtına Bodrum'u yıktı

Bodrum ilçesinde dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar etkili olan lodos kıyı şeridindeki işyerlerinde ve teknelerde maddi hasara sebep oldu

Ortakent'te birçok balıkçı kayığı zarar görürken bir tekne battı. Vatandaşlar kendi imkanları ile teknelerini alabora olmaması için halatlarla bağlayarak önlem aldı. Kıyıda bulunan bazı iş yerlerinde de maddi hasar oluştu. Gümbet Koyundaki bir balıkçı teknesi şiddetli dalgalara daha fazla dayanamayarak su aldı. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, rüzgarın hızı saatte 100 km'ye kadar ulaştı.

Yer yer sağanak yağışın etkili olduğu Bodrum'da fırtınaya karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda Bodrum Belediyesi tarafından gün boyu anons yapıldı. Rüzgarın akşam saatlerinde de etkili olacağı bildirildi. Bodrum Feribot İşletmeciliği Müdürü ile yapılan görüşmede, etkili hava koşullarından dolayı Datça ve Kos Adasına seferlerin iptal edildiği bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve belediye ekipleri, tedbir amacıyla hazır bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 18:57:26
Güncelleme :18 Nisan 2012 Çarşamba 19:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?