8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fırtına hayatı felç etti

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde öğle saatlerinde etkili olmaya başlayan ve saatteki hızı açık denizde 70 km.'yi aşan şiddetli fırtına hayatı felç etti. Yatlar sürüklendi, yol levhaları devrildi. Liman dışındaki feribotlar zor anlar yaşadı.Kumbahçe ve Paşatarlası sahilinde, dalgalar sahildeki işyeri, otel ve evleri vurmaya başladı. Ortakent-Yahşi, Bitez ve Turgutreis beldelerinde fırtına trafik levhalarını ve ağaçları söktü. Akyarlar köyü Akçabük koyundaki Vıdı vıdı isimli 12 metrelik yelkenli yat karaya sürüklendi yatta büyük hasar meydana geldi.

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasından Bodrum'a yolcu taşıyan deniz otobüsü, Bodrum limanına sığınmak zorunda kaldı. Fırtınanın açık denizdeki hızı 70 km.'yi aştı. Açıkta dalga yüksekliği 5-6 metreye ulaşınca, Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler Yunanistan'ın İstanköy ve Kilimli adalarına sığınmak zorunda kaldı. İtalyan bayraklı bir kuru yük gemisinin İstanköy adasındaki Kum burnunda fırtınadan kaçarken sığlığa oturduğu belirtildi.

Meteoroloji, Bodrum Belediyesi, Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sık sık yaptıkları anonslar fırtınanın akşam saatlerinde etkisini iyice arttıracağı ve ağır hasara yol açabileceği gerekçesiyle dikkatli olunmasını istedi.

...
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2012 Pazartesi 18:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?