8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fırtına ne zaman bitecek?

Bodrum'da saatteki hızı 65 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkileniyor.

AA muhabirinin Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bodrum'da saatteki hızı 65 kilometreyi bulan ve güneydoğudan keşişleme şeklinde esen fırtına, dünden bu yana devam ediyor.

Fırtına nedeniyle Bodrum'un Yalıkavak beldesindeki marinada bağlı bulunan yaklaşık 15 metre uzunluğundaki ''Tailwind 38'' isimli tekne, 2 mil uzaklıktaki Küdür sahiline sürüklendi. Karaya sürüklenen tekneyi kurtarmak için vatandaşlar ve bir balıkçı teknesinin görevlileri seferber oldu.

Bodrum'da 25 yıldır yaşayan tekne sahibi İngiliz uyruklu Kim Watson, teknesinin marinada tonoza bağlı olduğunu belirterek, ''Teknem daha önce tonoza 2 iple bağlıydı. Dün akşam iki ip kopmuş ve tekne karaya oturmuş. İnşallah yarım saat sonra balıkçı teknesi ile çekeceğiz. Sonra marinaya götüreceğiz. Çok büyük bir kaza değil, ama kuma saplanmış. Köpeğim Jack, ipi çekerek tekneyi kurtarmaya çalıştı'' dedi.

Yalıkavak Belediyesi Yelken Kulübü sahilinde bağlı bulunan 5 metrelik tekne ise şiddetli dalgalar nedeniyle bulunduğu yerde ters döndü. Yelken kulübünde eğitim gören çocuklar, teknelerini kurtarmak için yoğun mücadele verdi.

Yelken kulübünde görevli antrenör Erkan Yıldırım, fırtınanın 2 gündür devam ettiğini belirterek, ''Dalgalar çok büyük. Rüzgar hızı neredeyse 70'e ulaştı. Gece nöbet tuttuk. Ama bir teknemiz ters döndü. Çocukların da yardımıyla tekneyi kurtarmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan Yalıkavak beldesi açıklarında batma tehlikesi geçiren küçük bir balıkçı kayığı, büyük bir başka balıkçı teknesi ile çekilerek limana getirildi.

Fırtınanın Bodrum'un tüm beldelerinde etkili olduğu, yarın sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği bildirildi. 

AA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2012 Pazar 16:19:38
Güncelleme :2 Aralık 2012 Pazar 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?