6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Fizikçiler Bodrum'da buluştu

Bodrum İlçesi'nde, Türk Fizik Derneği, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Balkan Fizik Birliği Öğrenci Konferansı" başladı. 

Bodrum Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan-Karadağ, Yunanistan, Makedonya ile Türkiye'deki üniversitelerden 400 civarında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi katıldı. Konferansın açılışında Prof. Dr Baki Akkuş, Prof. Dr. Ömer Yavaş, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Muğla Üniversitesi'nden öğretim üyeleri Prof. Dr Atila Yücel ve Prof. Dr. Metin Arık birer konuşma yaptı. 

29 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan konferansta, Fizik ve Filozofi, Fizik Eğitimi, Kuantum Fiziği, Fizik Tarihi ve Fizikte Öncü Buluşlar, Uygulamalı Fizik, Fizikte Evren Teorileri, Görelilik Teorileri, Fizikte Nobel Ödülleri, Deprem Gerçeği, Nükleer Enerji, Dönüştürülebilir Enerji Kaynakları, Parçacık ve Yüksek Enerji Fiziği ile Nanoteknoloji konuları anlatılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 17:45:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?