5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Folklorculara bir kese altın

MİNİK FOLKLORCULARA BİR KESE ALTIN

2011 Milli Eğitim Bakanlığı Halk Oyunları Yarışması, Minikler Stilize Dal Türkiye Finali, 15 Mayıs 2011 tarihinde Uşak’ta yapıldı.

Yarışmada Türkiye İkincisi olan Bodrum Turgutreis İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi’nin minik folklorcuları, öğretmenleri ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret ederek, kendilerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

Bodrum Turgutreis İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi, il şampiyonu olduktan sonra katıldığı gurup elemelerinde Muğla’yı başarıyla temsil etti ve diğer 6 ili geride bırakarak finallerde yarışmaya hak kazandı. Final yarışmalarında ise 10 il temsilcisini de eleyerek büyük bir başarıya imza attı. Ancak finalde, Burdur Gazi İlköğretim Okulu 90.80 puanla birinci olurken Bodrum Merkez Turgutreis İlköğretim Okulu 90.00 puanla ikinci oldu.

Yarışmaya katılan 34 minik folklorcuyu makamında ağırlayan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları söyledi; Bütün Türkiye sizi tanıyor artık. Rakipleriniz sizden korkar oldu. Helal olsun sizlere. Bir siz, bir de Fenerbahçe şampiyon oldu. Hepinizi tebrik ediyorum. Şimdi sizlerden Türkiye Birinciliği de bekliyorum. Onu da başaracağınızdan eminim”dedi.

Başkan Mehmet Kocadon kendisini ziyarete gelen minik folklorculara kese içinde altın hediye etti.

MİNİK FOLKLORCULARA BİR KESE ALTIN
MİNİK FOLKLORCULARA BİR KESE ALTIN
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 17:05:01
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 17:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?