16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Fotoğraflarla orman yangını

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olmalarını sağlamak amacı ile açılan "Yanan sadece ormanlar değil" adlı fotoğraf sergisi gezenler üzdü. İlgi ile sergiyi gezen vatandaşlar yanan canlıların fotoğrafları karşısında üzüntülerini dile getirirken, çoğunluğu insan kaynaklı olan orman yangınlarına karşı daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.


Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler birimi görevlilerince hazırlanan sergide, müdürlüğün sorumluluk alanındaki orman yangınlarındaki acı manzaralar gözler önüne serildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler'de görevli Yüksel Savaş ve Mustafa Deniz'in derlediği fotoğraflarla, çıkan yangınlarda sadece ormanların yanmadığı evlerin ve doğadaki diğer canlılarında yandığı anlatılmaya çalışıldı. Turistlerde sergiye ilgi gösterirken üzüntü ile fotoğraflara baktılar.


Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler görevlisi Muzaffer Deniz 30 tane seçme fotoğrafın yer aldığı sergide amaçlarının vatandaşların duyarlı olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Deniz orman yangınlarının yüzde 97'sinin insan kaynaklı olduğunu belirtti. Sergiyi gezen vatandaşlarda üzüntülerini dile getirdi. Haberlerde orman yangınlarını izlediklerini belirten vatandaşlar ancak fotoğraflarda sabit karelerde yakından gördükleri için daha da üzüldüklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 17:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?