6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Fuhuş çetesi lideri 'doktor' çıktı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, düzenlenen 'Sindy Operasyonu' kapsamında yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle Ankara'da yakalanan Azeri uyruklu 45 yaşındaki Afak Duman'ın aynı suçtan iki yıl önce de gözaltına alındığı ve çetenin lideri olduğu ortaya çıktı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün sabah, Bodrum'da eş zamanlı olarak 35 ayrı noktaya yaptıkları operasyonda, 23'ü yabancı, 25 hayat kadını ve kadınları pazarladığı iddia edilen 6'sı kadın 24 kişiyi gözaltına almıştı. 

Zanlıların ifadelerinin ardından operasyonlara devam eden Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş çetesinin lideri olduğu belirlenen Afak Duman'ı Ankara'da, yurtdışından gelen yabancı uyruklu kadınları Trabzon'dan Bodrum'a sevk ettiği ileri sürülen otobüs firması müdürü 38 yaşındaki E.B'yi de Trabzon'da yakalayarak Muğla'ya getirmişti.

Gözaltına alınan zanlıların telefon rehberleri, ticari bağlantıları ve not defterleri ile fuhuş yaptıkları iddiasıyla yakalanan kadınların tuttukları notlar, savcılık talimatıyla polis ekipleri tarafından incelemeye alındı. Yapılan incelemelerde 'Sindy Operasyonu'nda Ankara'da yakalanan Azeri uyruklu Doktor Afak Duman'ın, aynı suçtan iki yıl önce de gözaltına alındığı ve çetenin lideri olduğu ortaya çıktı.

Sorguları devam eden 26 zanlının ifadelerinin ardından, Perşembe günü adliyeye sevk edileceği bildirildi. Fuhuş batağındaki Rus, Azeri, Kazak ve Ukrayna uyruklu 23 hayat kadının ise işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi. Polis, hayat kadınlarıyla birlikte olan kişileri de tespit ederek, ifadelerine başvuracak.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 23:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?