16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Fuhuş operasyonunda ilginç detay

Muğla Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından örgütlü insan ticareti yaptıkları belirlenen 4’ü yabancı uyruklu bayandan oluşan 12 kişilik çete çökertildi.


Operasyon sonucunda Türkiye’de ilk kez, yabancı uyruklu kadınların kendi istekleriyle ülkeye fuhuş yapmak amacıyla geldikleri ortaya çıktı. Dalyan (K) isimli operasyonda, insan ticareti yaptıkları belirlenen S.D (47), S.Z (28), H.K.S (32), A.D (40), O.Ö (40), M.D (32), H.O.M (39), A.M (31) ile Azerbaycan uyruklu K.M (33), Moldovya uyruklu M.O (27), Gürcistan uyruklu Z.S (30) ve Rusya uyruklu Y.T (32) isimli toplam 12 kişi yakalandı. Ayrıca Fuhuş amaçlı insan ticareti yapan ve örgüt üyesi oldukları belirtilen Z.R ve M.S.A adlı şüphelilerin yine insan ticareti suçuyla hapiste oldukları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, S.D. isimli kişinin liderliğini yaptığı örgütün yabancı uyruklu bayanları kandırarak Muğla’nın Bodrum ilçesine getirdikleri ve burada özel olarak kiraladıkları apart ve evlere kapatarak para karşılığı erkeklere pazarladıkları öğrenildi. Yapılan araştırma sonucunda Bodrum ve Kocaeli’ndeki 15 noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Dalyan (K) isimli operasyon sonucunda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 4 plaka esrar, 20 gram toz esrar, fuhuştan kazanıldığı tespit edilen bin 610 YTL, 100 Euro ve 30 Pount, yabancı uyruklu kadınların yaşadığı evin kira kontratı, çok miktarda banka ve PTT havale dekontları, 4 adet yurt dışı para gönderme makbuzu, yabancı uyruklu kadınlara ait olduğu tespit edilen uçak bileti, otel ve taksi duraklarına ait kartvizitler, 3 adet hesap hareketlerini gösteren ajanda ele geçirildi.


Yakalanan 12 zanlı, örgütlü olarak fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak, fuhuş amacıyla ülkeye insan sokmak, insan ticareti yapmak ve fuhşa aracılık ile yer temin etmek suçlarından Bodrum Adliyesi’ne sevk edildiler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 11:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?