22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Fuluş operasyonunda 10 tutuklama

Bodrum, Marmaris, Antalya ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen ‘Salıncak’ adlı operasyonda, aralarında öğretmen, animatör, manken ve doktorların da bulunduğu yabancı kadınları, para karşılığı erkeklere pazarladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 17 çete üyesinden 10'u sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Aynı zamanda çete üyesi de olan 7 yabancı uyruklu hayat kadınının ise sınır dışı edilmesine karar verildi.


OPERASYONDAN KARELER

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 11- 13 Kasım'da Bodrum, Marmaris, İzmir ve Antalya’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Salıncak’ adlı operasyonda, Bulgaristan, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna’dan iş bulmak vaadiyle getirdikleri kadınlara tehdit ve işkenceyle fuhuş yaptıran çete çökertildi. 43 noktaya yapılan baskınlarda 5’i yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, Muğla Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından dün sabah saatlerinde ‘örgütlü olarak fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak’, ‘fuhuş amacıyla ülkeye insan sokmak’, ‘fuhuşa aracılık ve yer temin etmek’ suçlarından Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi.

16 saat süren sorgulamanın ardından çetenin liderleri olduğu ileri sürülen S.S. (43) ve G.A. (28) ile çete üyeleri M.E. (34), M.E. (34), T.E. (30), E.E. (24), F.G. (25), S.T. (22), Y.T. (22), E.C.B. (29), tutuklandı. Çete üyesi hayat kadınları Gürcistanlı N.K. (36), B.S. (33), M.M. (21), Moldovalı N.S. (21), Dağıstanlı U.G. (22), Rus M.M. (31), Rus K.G.'nin (29) ise sınır dışı edilmesine karar verildi.

YİNE GELECEĞİZ

Moldovyalı N.S. adliye çıkışında, “Bu işi yapmaya alıştık, alıştırıldık. Türkiye'de güzel para var, kimse merak etmesin bir yolunu bulup yine geleceğiz. İki yılda kazandığımız para ile hayatımız kurtuldu” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 13:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?