16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Gazi Avcı son yolculuğna uğurlandı

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan Kore Gazisi Kemal Avcı, uzun süreden bu yana pençesinde olduğu felce yenilerek hayata gözlerini yumdu.

Gazi, yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.


1928 yılında Milas’a bağlı Kazıklı köyünde dünyaya gelen Kore Gazisi Kemal Avcı, yıllar önce geçirmiş olduğu felç dolayısı ile evinde tedavi görüyordu. Hayıtlı Mahallesi’nde ikamet ettiği evinde, hayata gözlerini yuman Kore Gazisi Kemal Avcı’nın cenazesi, Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Milas Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Ulu Camii’nde kılınan Cenaze Namazına, Gaziler Derneği Milas Şubesi 2. Başkanı Mehmet Sarban, Milliyetçi Hareket Partisi Milas İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek, askeri erkan, gazi arkadaşları, ailesi ve vatandaşlar katıldı.


Evli ve dört çocuk babası olan Kore Gazisi Kemal Avcı’nın vefatından dolayı duydukları acının çok büyük olduğunu dile getiren Milas Gaziler Derneği 2. Başkanı Mehmet Sarban; “İlçemizden bir değerli büyüğümüz ve dernek üyemizin daha aramızdan ayrılmasından dolayı çok derin bir üzüntü içindeyiz. Kahraman Türk askerinin Kore’de göstermiş olduğu üstün mücadelede yer alarak, değerli hizmetlerde bulunan gazimiz, geride şanlı bir isim bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 13:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?