4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Geçici köprü yağışa teslim oldu

GEÇİCİ KÖPRÜ YAĞIŞA DAYANAMADI

Milas’a bağlı Gökçeler köyünde yaşanan su taşkını sonrasında öğrencilerin ulaşımı için önceki gün hizmete sokulan geçici köprü, dünkü sağanak yağışa teslim oldu.

Kullanılamaz hale gelen köprüde ulaşım durdu. Yağışlardan, önce dere yatağıyla toprak arasında bağlantıyı sağlayan çakıl dolgular zarar gördü. Akıntının şiddetiyle menfezlerden biri sulara karıştı.

22 Ocak’ta meydana gelen şiddetli yağış sonrasında Hamzabey Deresi üzerinde kurulu olan Gökçeler köprüsü yıkılmıştı. Köprünün yapılması için çalışmalara başlanacağı söylenerek bu zaman zarfında ulaşımın geçici olarak yapılacak servis yolundan sağlanacağı belirtilmişti. Yine Hamzabey Deresi üzerinde ancak farklı bir noktadan yapılan servis yolu menfezler yerleştirilerek ve gerekli malzemenin dökülmesiyle dün kullanıma açılmıştı.

Geçici köprünün açılışında konuşan AK Parti Milas İlçe Başkanı Durmuş Cüce; “Bu köprü ağır tonajlı arabaların geçmesine müsait değil. Ağır tonajlı araçlar buradan geçmezse daha sağlıklı bir yol olur diye düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bu yolun yağmurlu günlerde daha dikkatli kullanılması gerekiyor. Bunun için gerekli levhalar koyuldu. Sel felaketi olduğu zaman buraya diğer partilerin de vekilleri veya yönetim kurulları geldi. Tabii ki gelecekler. Hükümeti, iktidarı, bizi uyaracaklar. Yeri geldiğinde tenkit edecekler. Ama sözde değil özde çalışmak önemli. Biz özde çalışmayı yeğliyoruz” demişti.

Dün sabah saatlerinden itibaren devam eden sağanak yağış nedeniyle 13 köye ulaşım sağlayan köprüden geçişler durdururken bölgede Köy Hizmetleri ekiplerinin çalışma başlattığı belirtildi.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, köprü civarında gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını, ekiplerin çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 10:38:04
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 11:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?