4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

GEKA ofisi açıldı

GEKA MUĞLA OFİSİ AÇILDI

Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın Muğla ofisinin açılışı yapıldı. Muğla Belediyesi çok katlı otoparkında gerçekleştirilen açılışa GEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Muğla Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Şener Oktik, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Zeki Köylü, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner ve daire müdürleri katıldı.

GEKA'nın kuruluş amacı ve organizasyon şekli hakkında bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Aydıner, GEKA'nın Aydın, Muğla ve Denizli'de önemli projelere imza atacağını belirterek "Kalkınma ajansları temel olarak yerel aktörlerin ekonomiye daha çok katkı sağlamak, yerel kaynakları daha akılcı bir şekilde değerlendirmek ve bölgesel farklılıkları ortadan kaldırmak için kuruldu. Muğla'da açılan ofisimizle sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve proje sahipleri her türlü bilgi ve desteğe en hızlı bir şekilde ulaşabilecekler" dedi.

UYGUN BAŞLIKLAR BELİRLENMELİ

Muğla Valisi Fatih Şahin, GEKA'nın kısa zaman içerisinde hibe çağrılarının başlayacağını belirterek tüm kurumların konuyu dikkatle takip etmesini istedi. Hibe çağrılarının bölgenin potansiyeline uygun olarak belirlenmesi gerektiğini anlatan Vali Fatih Şahin, şöyle konuştu: "Bu başlıklar belirlendikten sonra görev kamu kurumlarındaki çalışan görevlilere, sivil toplum kuruluşları ve halkımıza düşecektir. Bu hibelerin ardından kim daha iyi ve nitelikli proje hazırlarsa şansı çok yüksek olacak. Burada bizim

rakiplerimiz Aydın ve Denizli illeridir. Rakiplerimizden farklı olarak hazırlayacağımız çalışma ve projelerle onların önlerine geçmeliyiz. Bu projeler bağımsız değerlendiricilerin vereceği puanlarla gerçekleştirilecek. Valilik olarak bir ekip kurduk. Bu ekip, il ve ilçe düzeyinde 200'e yakın kamu görevlisini eğitiyor. Bizim bu konuda kamuda çalışan arkadaşlarımız öncü olmalı."

Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın bir yıl süre ile başkanlığını yürüten Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bu görevini Muğla Valisi Fatih Şahin'e devretti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2010 Cuma 14:02:01
Güncelleme :6 Ağustos 2010 Cuma 18:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?