4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Geyik Kanyonu çekim merkezi oldu

GEYİK KANYONU İLGİ ODAĞI OLDU

Muğla’da turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla iki yıl önce çalışmalara başlanan Ula’nın Arıcılar köyü sınırları içindeki Geyik kanyonu her geçen yıl doğa severlerin ilgi odağı haline geldi.

Özellikle yaz sezonunda traking sporunu seven yerli ve yabancı vatandaşların ilgisini çeken Geyik Kanyonu, birçok TV kanalının da çekim merkezi haline geldi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Kent Orman’ından başlayarak Arıcılar köyü sınırlarından geçen ve 20 kilometre uzunluğundaki Geyik Kanyonu, son olarak Yaban TV izci grubunu konuk etti. Derinliği yer yer 600-650 metreyi bulan Geyik kanyonunda, birçok şelale, 10 adet mağara ve binlerce yılda oluşmuş sarkıtlar bulunuyor. Kanyon ve etrafında yaban hayatı olarak geyik, tilki, yaban domuzu, kaplumbağa, güvercin, keklik, porsuk, sincap ve tavşan gibi değişik türde hayvanları barındırıyor. Bitki örtüsü olarak, kızılçam, sığla, pinar, meşe, palamut, kekik ve adaçayı gibi zengin bir türe sahip olması doğa severlerin tercih nedeni oluyor.

Arıcılar Köyü Muhtarı Mehmet Uzun, başta Muğla Valiliği, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclis Üyeleri, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü gibi kurumların Geyik kanyonunun tanıtımında büyük destekleri bulunduğunu belirterek, “Muğla’da turizm denilince sadece deniz, kum ve güneş akla gelmiyor artık. Kültür Turizminin yanında traking turizmi de son yıllarda arttı. Bunlardan birisi de köyümüz sınırları içindeki Geyik kanyonu. Kanyon son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. 20 kilometre uzunluğundaki kanyona rehbersiz girilmemesi gerekiyor. Geyik konyonu son zamanlarda ulusal TV kanallarının da çekim merkezi durumuna geldi. Son olarak Yaban TV İzci grubu kanyonda çekimler yaptı. Geyik Kanyonu’nun tanımının yapılması için bizler de köy sakinleri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyor ve köyümüze gelen misafirlerimize yakından ilgi gösteriyoruz” dedi.

GEYİK KANYONU İLGİ ODAĞI OLDU
GEYİK KANYONU İLGİ ODAĞI OLDU
GEYİK KANYONU İLGİ ODAĞI OLDU
GEYİK KANYONU İLGİ ODAĞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 13:34:28
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 13:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?