15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Gizli baza büyük öfke

Bodrum’da bir siteye su deposu görünümlü baz istasyonu kuruldu. Gerçek sonradan anlaşılınca çevre halkı ayağa kalktı, “Bizi kandırdılar” dedi

Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum’da Karaincir Sitesi’ne mayıs ayında bir GSM firması tarafından su deposu görünümlü baz istasyonu kuruldu. İddiaya göre site yönetimi, merak edip ne olduğunu soranlara, “Su deposu” yanıtı verdi. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı, 600 kişinin yaşadığı 194 hanelik sitede bunun üzerine kızılca kıyamet koptu. Çevre sakinleri en son eylem yaptı. “İnadına yaşam, inadına sağlık”, “Baz istasyonu istemiyoruz” sloganları atıldı. “Cenneti cehenneme çevirmeyin”, “Teyze, amca bir imza ver çocuklar ölmesin”, “Torunlarımızın kanser olmaması için baza hayır”, “Sağlığımız ayda 3.5 YTL’ye satıldı”, “Kanser riskine hayır”, “Sitemizde ölüm makinesine hayır” yazılı dövizler taşındı.


Öfkeli kalabalık, kendilerini kandırdıklarını öne sürdükleri site yönetimine tepki gösterdi, “İki yıllığına 11 bin dolara kiralamışlar. Bize depo dediler, ilk başta üzerinde 2 bin litre yazısı vardı. Mahkemede hakkımızı arayacağız, kanser olmak, ölmek istemiyoruz” diye konuştu. Kaldırılması için imza da toplandı.

‘Anteni korumak için’
Yönetimde yer alan emekli albay Sancar Kanlıoğlu ise iddiaları yalanladı. Kanlıoğlu, kira sözleşmesi yapıp istasyonu site içerisine kurdurduklarını belirtti, “Kurucu firma, anteni korumak için su deposu görünümlü yaptı. Üzerindeki ‘2 bin litre’ yazısı yanlışlıkla yazılmış, ben sildirdim” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 09:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?