4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Göcek tüneli, turizme ivme kazandırdı

GÖCEK TÜNELİ, TURİZME İVME KAZANDIRDI

Muğla’nın en gözde turistik beldeleri arasında yer alan Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de İngiliz ve Rus tur operatörleri, Dalaman Dış hatlar Terminali ve Göcek Tüneli’nin açılmasından sonra yoğunluğu Fethiye, Ölüdeniz ve Göcek’e vermeye başladı.

Doğa ile iç içe tatil geçirmek isteyen Rus ve İngiliz turistler ağırlıklı olarak Fethiye yöresini tercih etmeye başladılar. Dalaman-Göcek arasındaki 15 kilometrelik yol, Göcek Tüneli’nin açılmasının ardından 960 metreye düştü.

Eski Dalaman-Göcek virajlı olması ve havalimanından turistik tesislere gidişin uzun sürmesi nedeniyle tercih edilmeyen Fethiye destinasyonu, tünelin süreyi 20 dakikadan, 1 dakikaya düşürmüştü. Tünel açılmadan önce Dalaman-Fethiye arasındaki mesafe 45 dakika iken, tünelin hizmete girmesinden sonra bu mesafenin 20 dakikaya düşmesi, tur operatörlerinin de Fethiye yöresine yönelmesine neden oldu.

Prestige Holidays Türkiye pazarına Fethiye'den girerken, Olympic Holidays Fethiye sayesinde Türkiye pazarında yüzde 35 büyüme hedefliyor. Dünyaca ünlü tur operatörü Thomas Cook ise Fethiye'de özel işbirlikleri ile büyümeyi amaçlıyor. Travelweekly, İngiliz tur operatörlerinin Fethiye ile ilgili beklentilerini ve 2010'da nasıl bir potansiyel yakalanacağını mercek altına aldı. Travelweekly'nin değerlendirmesinde Olympic Holidays'in Fethiye'de önemli bir büyüme potansiyeli gördüğü belirtiliyor. Buna göre, Olympic Holidays Fethiye'deki büyüme sayesinde Türkiye satışlarını yüzde 35 oranında büyütmeyi hedefliyor. Şirketin Pazarlama Direktörü Photis Lambrianides, "Fethiye, en çok yükselen destinasyon" sözleriyle değerlendiriyor.

Türkiye pazarına ilk kez bu yıl adım atan Prestige Holidays için de Fethiye'nin önemi büyük. Ece Saray Hotel'i programına dahil eden Prestige Holidays'in Pazarlama Müdürü Nicky Shafe "Müşterilerimize destinasyondaki en iyi seçenekleri sunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Haberde, İngiltere ve Avrupa'nın önde gelen tur operatörleri arasında yer alan Thomas Cook'un da bölgedeki ağırlığını arttırmak üzere harekete geçtiği belirtiliyor. Thomas Cook'un Fethiye bölgesinde beş tane "Her şey dahil" tesisi pazarlama ağına kattığı ifade edilirken Oyster Residence, Hillside Beach Club gibi tesislerin özel broşürlerde kendilerine yer bulduklarına dikkat çekildi.

Fethiye bölgesinin en gözde tesisleri arasında yer alan LykiaWorld Ölüdeniz'in de Thomas Cook tarafından özel bir şekilde pazarlandığı ve dev tur operatörünün ilk kez tanıttığı AquaMania programının LykiaWorld Ölüdeniz'de uygulanacağı vurgulandı.

GÖCEK TÜNELİ, TURİZME İVME KAZANDIRDI
GÖCEK TÜNELİ, TURİZME İVME KAZANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 12:54:01
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?