22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Gökova bisiklet turu başladı

Muğla Bisiklet Platformu üyeleri, 'çevre bilincinin oluşmasına katkı sağlamak ve bisikletin insan sağlığına olumlu etkisine dikkat çekmek için', Türkiye'nin her bölgesinden gelen bisikletçiler ile ''Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması'' düzenledi. Sabah erken saatlerde Akyaka Azmak'ta kahvaltı yapan bisikletçiler, ardından Akyaka beldesi içinde toplanarak start noktasına geldiler.


5 gün sürecek olan 'Gökova Pedallarımın Altında' bisiklet turuna Türkiye'nin her bölgesinden genç ve yaşlı bisiklet tutkunları katıldı. Start öncesi bir açıklama yapan Muğla Bisiklet Platformu üyesi Dilek Bulut, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova beldesinde, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 'Gökova Pedallarımın Altında' bisiklet turuna 156 sporcunun katıldığını, 156 bisikletçinin katılımıyla başlayan etkinliğin, 29 Ekim'de yine Akyaka'da sona ereceğini söyledi.

Bisiklet turunun startını veren Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, 156 bisikletçinin katılımı ile gerçekleştirilen 'Gökova Pedallarımın Altında' turunun Muğla'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Bisikletçiler 25-29 Ekim tarihleri arasındaki bisiklet etkinliğini 5 etapta gerçekleştirecekler. 1. etapta Akyaka-Ören arasındaki 60 kilometreyi, 2. etapta Ören-Mumcular-Bodrum arasındaki 80 kilometreyi, 3. etapta Bodrum-Datça-Aktur arasındaki 40 kilometreyi, 5.etapta ise Marmaris-Akyaka arasındaki 20 kilometreyi kat edecekler.156 bisikletçinin katıldığı etkinlik 29 Ekim'de sona erecek.


Bisikletçiler, bugün, Akyaka-Akbük-Ören-Çökertme etabını katedecek. Gökova körfezinin sahil şeridinden gerçekleştirilecek etapta Gökova Körfezinin etrafı tamamen bisikletçiler tarafından turlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 13:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?